Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter en sommer med flere rejser med Kongeskibet Danmark – blandt andet til Færøerne – nyder dronning Margrethe efter alt at dømme en tidlig efterårsferie i udlandet.

Dronning Margrethe er bortrejst. Hvor den 76-årige monark nyder efterårssolen, og hvad hun laver, vides ikke, for hoffet ønsker ikke at oplyse noget om private rejser.

Sikkert er der dog, at Dronningen ikke er i Danmark, for af den kongelige kalender fremgår det, at hele tre familiemedlemmer har været kaldt ind for at ’vikariere’ i perioden fra 23. september til og med den 2. oktober, hvor Margrethe har sit første arrangement i en uge i Tyskland.

Normalt er dronning Margrethe meget pligtopfyldende og lidt af et vanemenneske, når det gælder udenlandsferier, så derfor kommer den tidlige efterårsferie bag på historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen.

Dronning Margrethe besøger Færøerne 12. juni - 16. juni. mandag 13. juni 2016 . Dronning Margrethe på den sydlige ø Suduroy. Ankommer til Tvøroyri. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Dronning Margrethe besøger Færøerne 12. juni - 16. juni. mandag 13. juni 2016 . Dronning Margrethe på den sydlige ø Suduroy. Ankommer til Tvøroyri. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er ikke et tidspunkt, hvor hun plejer at holde ferie. Det er ret usædvanligt. Men der kan selvfølgelig være mange private grunde til, at hun gerne vil af sted nu,« vurderer han.

Han tilføjer, at Dronningen ellers holder mindre ferie end mange andre.

Kunsthåndværk og udstillinger

Også historiker Jon Bloch Skipper finder tidspunktet atypisk:

»Mig bekendt er det ikke et tidspunkt, hvor hun plejer at holde ferie.«

Til gengæld har han et bud på, hvordan en ideel ferie ser ud for majestæten.

»Jeg har indtryk af, at hun bruger meget tid på sit kunsthåndværk og tager det med sig rundt. Og ellers tror jeg, hun holder meget af at se udstillinger, som der måske ikke lige er tid til, når hun er på officielt besøg,« lyder gættet.

Dronningen på blomsterindkøb på markedet i Cahorsi 2002. Foto: Scanpix
Dronningen på blomsterindkøb på markedet i Cahorsi 2002. Foto: Scanpix Foto: JØRGEN JESSEN
Vis mere

Dronningens næste officielle opgave finder sted på søndag 2. oktober, hvor hun deltager i en festgudstjeneste i forbindelse med genåbningen af slotskirken i Wittenberg. Dronning Margrethe har broderet et nyt antependium – et stykke stof til alterbordet – til kirken i anledning af Reformationsjubilæet i 2017, der bliver afsløret samme dag.

Jon Bloch Skipper gætter på, at Dronningen kan have valgt at lægge et par feriedage netop i Tyskland.

»Det er ikke unormalt, at dronning Margrethe har et par fridage før eller efter et officielt besøg, så hun har lejlighed til at se nogle ting, hun ellers ikke når,« forklarer han.

Det vides ikke, om prins Henrik holder sin kone med selskab på ferien. Sikkert er det dog, at den royale pensionist lørdag åbnede en udstilling med sine egne skulpturer på Centro Cultural Andratx på Mallorca, der tilhører hans gode venner Patricia og Jacob Asbæk.

Dronning Margrethe, Prins Joachim, Kronprins Frederik sammen med Kronprins Harald, prinsesse Sonja og prinsesse Märtha Louise og prins Haakon på ski i Norge.
Dronning Margrethe, Prins Joachim, Kronprins Frederik sammen med Kronprins Harald, prinsesse Sonja og prinsesse Märtha Louise og prins Haakon på ski i Norge. Foto: Jan Jørgensen
Vis mere

Andre læser også