Marys hjemland Tasmanien glemte at hylde tvillingerne. Både Isabelle og Christian fik ellers flotte gaver.
Marys hjemland Tasmanien glemte at hylde tvillingerne. Både Isabelle og Christian fik ellers flotte gaver. Foto: Keld Navntoft

I Marys hjemland Tasmanien raser debatten lige nu. Prins Christian blev hyldet med fyrværkeri for 230.000 kr, men hvad fik tvillingerne?

Der var ingen fanfare, kun dæmpet festivas, da nyheden om Mary og Frederiks velskabte tvillingerne nåede Tasmanien. Noget af en kontrast til de 40.000 australske dolllar - 230.000 kroner - der alene blev brugt på fyrværkeri for at fejre kronprinsparrets førstefødte i 2006.

ÅretsBilleder2010


Den tasmanske regering og byrådet i hovedstaden Hobart indrømmer, at de ikke har skænket gaver til tvillingerne en tanke.

Både prins Christian og prinsesse Isabella blev ellers rigeligt begavet. Christian fik fra det officielle Tasmanien to tasmanske djævle, en dåbsske og et par tasmanske ruskindsstøvler. Mens Isabella fik et armbånd i hvidguld med ni røde hjerter.

SE ALLE BILLEDERNE

* Tvillingerne rydder forsider over hele verden
* Se alle billederne fra den lykkelige dag
* Her skal tvillingerne vokse op
* Marys graviditet: Fra lille bule til stor mave
* Babylykke i de europæiske kongehuse

Men den tasmanske premierminister David Bartlett lover, at regeringen nu er i færd med at overveje et sæt passende gaver. Og som en begyndelse sender han parret 'et tillykke':

- På vegne af Tasmanien, vil jeg gerne lykønske det royale par med den meget velkomne familieforøgelse, siger han.

- Prinsesse Mary er en stolt tasmaner, og jeg er sikker på, at hun og prins Frederik vil sørge for, at alle fire børn vokser op med kendskab til deres tasmanske arv, siger premierministeren.

Royal fødsel.Kronprins Frederik fortæller om fødslen


Dåbskjole


Imens han og resten af regeringen spekulerer på gaver, vil kendte personligheder fra Tasmanien gerne hjælpe med et par gaveforslag:

- En dejlig tønde Lark Distellery single malt whisky til drengen, så vil han som 18-årig kunne nyde en god årgang af den lokale drik. Til pigen, et smykkevedhæng formet som Tasmanien, lavet af Killiecrankie-diamanter, foreslår en lokal erhvervsdrivende.

- Regeringen bør invitere nogle tasmanske indfødte til at kreere noget kunst og sende det til dem, foreslår den tidligere premiereminister i Tasmanien.

- Jeg synes, man skal give dem en dobbelt gyngehest i tasmansk træ, foreslår en anden.

- Et par smukke ponyer fra en god tasmansk stand. Mary elsker at ride, og det vil være en god måde at bringe traditionen videre på, siger en politiker.

- Det kunne være fantastisk at give dem en samling af tasmanske børnebøger. Bøger lever for evigt, foreslår en anden politiker.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.