Hun havde netop været med under indsættelse af den nye biskop i Budolfi Domkirke i Aalborg. Inden kareten kunne bringe dronningen sikkert hjem, styrtede hun.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der lød et højlydt gisp blandt tilskuerne, da Danmarks dronning pludselig mistede fodfæste.

Selvom livvagten stod på spring, og chaufføren hastede til, nåede hun at komme på benene ved egen hjælp. Med et godt greb i bildøren undlod Dronningen et alt for grimt fald, og hun formåede både at holde styr på buket og briller.

Se billederne: Dronningen mistede fodfæstet

Det var formentlig den lille nedstigning fra fortov til vej, der var skyld i faldet. Det brostensbelagte fortov og vej var dækket af den røde løber, som unægteligt gjorde det lidt svært at få øje på niveauforskellen.
 
Dronningen har længe døjet med skrøbelige knæ. Ikke færre end fem gange er hun blevet opereret i dem, og hun har i dag to kunstige knæ. Den seneste operation foregik i 2007, hvor hun fik indsat en helprotese i det højre knæ.

Det vides endnu ikke, om Dronningen slap uskadt fra styrtet, da det ikke har været muligt at komme i kontakt med Kongehuset. Det tyder dog på, at hun slap heldigt fra styrtet, for mens publikum gøs undslap der ikke en lyd fra dronning Margrethe.
 
Sognepræst i Folkekirkens Informationstjeneste i Aalborg Stift, Christian Roar Pedersen, kunne fortælle, at hun hurtigt var på benene igen, og herefter satte sig ind i bilen uden besvær.

Det er ikke første gang, at en niveauforskel har drillet dronning Margrethe. I 1974 faldt hun på sin vej ned af trapperne i Rebild bakker. Her var hun dog hurtigt omringet af mænd, der hjalp hende på benene.

Se billederne: Dronningen mistede fodfæstet