Efter flere år med underskud står Kongehuset nu til at få en ny millionindsprøjtning, der skal sikre sorte tal på den royale bundlinje. 

Sådan lyder det i hvert fald fra regeringen, der i et nyt lovforslag foreslår, at Kongehuset skal have en kapitalindsprøjtning på 29 millioner kroner.

Noget, der skal hjælpe Kongehuset med at undgå problemer i fremtiden, skriver Billed-Bladet.

Professor i økonomistyring, Per Nikolaj Bukh, mener nemlig, at det i længden er uholdbart, at Kongehuset systematisk bruger flere penge, end de får. 

»Kapitalindsprøjtningen er et udtryk for, at man vil sikre Kongehuset, så der i overskuelig fremtid ikke opstår problematikker i Kongehusets regnskab. Og så regner regeringen med, at det her er nok,« siger Per Nikolaj Bukh til Billed-Bladet.

Den seneste årsrapport fra Kongehuset viser, at de i 2023 endte med et underskud på en million - og det er ikke første gang. 

Per Nikolaj Bukh forklarer endvidere, at kapitalindsprøjtningen vil være med til at gøre Kongehuset mere modstandsdygtige, da pengene kan styrke Kongehusets basisfinansiering.

På den måde kan Kongehuset lettere levere sorte tal i budgettet, uden at Kongehusets økonomi gentagne gange bliver nødt til at blive taget op på et politisk plan. 

Regeringens lovforslag skal først vedtages i Folketinget og vil blive behandlet første gang fredag den 19. april. 

Hør seneste afsnit af B.T.s royale podcast, der drøfter Kongehusets økonomi, her: