Her er grevinde Anne Dorte af Rosenborg fotograferet i forbindelse med sin 60-års fødselsdag på Sorgenfri slot.
Her er grevinde Anne Dorte af Rosenborg fotograferet i forbindelse med sin 60-års fødselsdag på Sorgenfri slot. Foto: Simon Bohr

Det er ikke dobbelt slæb, men dobbelt lykke, siger erfaringerne.

Tvillinger ved det danske hof er ikke et særsyn. Grevinde Anne Dorte af Rosenborg har selv tvillingedøtre og hun blev fyldt med glæde, da hun hørte nyheden:

- Det er dejligt. Det er vidunderligt. Det er herligt. Det er en gave, fortæller grevinden til Bt.dk.

Josephine og Camilla af Rosenborg er enæggede tvillinger, og deres fødsel gik smertefrit dengang i 1972.

- Min fødsel gik fint. Der gik fem minutter imellem vores døtre. Men det er jo noget helt andet med dem i forhold til vores, for den lille prins og prinsesse skal jo være på hele tiden, fortæller Anne Dorte af Rosenborg, der fik nyheden i radioen lørdag formiddag. 

Som blommen i et æg

- Vi tog opvæksten meget afslappet. Josephine og Camilla var de første børn jeg fik. Så kom Feodora nogle år efter, men det var faktisk meget afslappet, for der kunne de lege sammen og tage sig af hinanden.

- Prinsen og prinsessen vil have det som blommen i et æg. De har jo nogle dejlige forældre og Isabella og Christian er dejlige børn - meget harmoniske.

Også hos den ene af tvillingedøtrene, komtesse Josephine af Rosenborg lykønsker man parrets 'dobbelt-op':

- Jeg siger jo gerne, at tvillinger er det bedste i verden, griner hun og fortsætter:

- Det er godt, at det hele er gået godt. Det er sjovt at det er en dreng og en pige, for mange gange er tvillinger som nat og dag i modsætning til,  hvad mange tror.

- Vi er meget tæt knyttede. Det bedste er, at der altid er en legekammerat ved hånden. Vi taler sammen ti gange om dagen og vores børn er bedste venner, fortæller komtessen der næsten dagligt bliver forvekslet med sin søster.

Lørdag formidddag fødte kronprinsesse Mary tvillinger, en pige og en dreng. Det er endnu uvist, hvad de skal hedde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.