Når Prins Nikolai flytter hjemmefra og starter på den navnkundige kostskole Herlufsholm, vil han blive behandlet som alle andre på skolen.

- Han kommer ned til en skole, hvor man er vant til at håndtere titler, blåt blod og fine familier. Men en af grundene til at skoleuniformen er obligatorisk på stedet er, at udjævne de forskelle der er, hvilket jo er en meget smuk tanke, siger DR-værten Anders Agger, der kender kostskolen i Næstved indgående.

Den 50-årige tv-mand har fulgt to kuld elever fra Herlufsholm (2005 - 2013), og har endvidere været medtilrettelægger af den royale portrætserie 'Kongehuset Indefra', hvor han har interviewet hele kongefamilien, blandt andet Nikolais far, Prins Joachim.

- På Herlufsholm er der både de gamle rige danske familiers børn, hvoraf nogle har blåt blod rullende i årerne, og så de nyrige familiers børn. 

- Jeg tror ikke, at de andre elever vil være synderligt imponerede af, at de sidder sammen med en prins. Og på skolen er de både vant til, og meget dygtige til, at håndtere forskellige former for tilgang til rigdom, siger Agger til BT.

- Prins Nikolai kommer til at indordne sig ligesom alle de andre. Han bliver fem-mads-duks, og kommer til at indgå i præfekt-systemet, som ikke er så firkantet som det har været før. 

- Han får en mentor på stedet og ikke en større elev, der står og skriger ham ind i hovedet, siger Anders Agger, der mener, at 14-årige Nikolai får let ved at træde ind på skolen, men at prinsen ligesom alle de andre elever skal vænne sig til at undvære sin far og mor:

- Der venter ham en ny hverdag uden hans forældre indenfor rækkevidde, og der er regler for, hvor meget forældre må besøge deres børn. Det er noget af et hug af navlestrengen, som han må forholde sig til, fortæller Anders Agger til BT.