Prins Joachim er kendt som en mangeårig ryger, men han er også far til en knap to-årig søn, der netop har været indlagt med bronkitis. Derfor skal rygestoppet komme nu, mener TV-lægen Vibeke Manniche.

Under han og Prinsesse Maries ferie i Miami tidligere på måneden fik deres lille søn, Prins Henrik, nemlig et anfald, hvor han havde svært ved at trække vejret, og han blev efterfølgende indlagt, ifølge Se&Hør.Det er blevet bekræftet overfor ugebladet, at den lille dreng havde været dehydreret under rejsen og led af bronkitis, men at han nu er i bedring. Ikke desto mindre råder en ekspert nu rygeren Prins Joachim til handling.

- Det er nu de skal tænke: 'Er der noget vi kan gøre anderledes? Henrik er jo udsat for passiv rygning, og forældrene vil blive mere motiverede for at stoppe nu. Selv om man ryger udenfor som Prins Joachim, så er påvirkningen lige så stor som indendørs. Børnene er jo i nærheden, så det holder ikke, siger Vibeke Manniche, der er specialist i børnesygdomme, til bt.dk.

Hun fortæller, at det ikke er usædvanligt, at børn af rygerforældre indlægges med astmalignende symptomer. Børnene er generelt mere syge med røg i hjemme og har forhøjet risiko for en sygdom som lungebetændelse, der i sidste ende kan være dødelig.
 
- Vi har så effektive rygestopmetoder, at det bare handler om vilje. Ingen ønske at stå i den situation, som Joachim og Marie har gjort, så jeg synes han skal bruge det som en motivation for at stoppe nu, siger Vibeke Manniche.

Hun er slet ikke i tvivl om, at parret i øjeblikket overvejer et endeligt rygestop ret kraftigt oven på de dramatiske begivenheder.

- Sygdommen har jo en forklaring og så kan der også gøres noget for at løse det. Det har lægerne helt sikkert også sagt til dem. Jeg håber virkelig, at de vil stoppe nu - kongelige eller ikke-kongelige.

Også Prinsesse Marie har haft hang til cigaretterne, men hun stoppede, da hun blev gravid med sønnen for knapt tre år siden.