Én af de kvinder, dronning Elizabeths mand torpederede i sin bil i sidste uge, vil have hertugen af Edinburgh retsforfulgt, hvis efterforskningen viser, at han var skyld i uheldet.

»Han siger, han fik solen i øjnene, men det var overskyet,« lyder det fra 46-årige Emma Fairweather.

Torsdag eftermiddag sad hun på passagersædet i sin venindes Kia på hovedvej A149 ved Sandringham i Norfolk, da prins Philip kom kørende fra en sidevej.

Prinsen overså tilsyneladende sin vigepligt og bilen med de to kvinder og kørte direkte ud foran dem.

Prins Philip er blevet upopulær efter, at han torsdag i sidste uge kørte ind i en bil med to kvinder og en baby. Især fordi han - trods ulykken og sin høje alder - tilsyneladende insisterer på at blive ved med at køre bil. (Arkivfoto)
Prins Philip er blevet upopulær efter, at han torsdag i sidste uge kørte ind i en bil med to kvinder og en baby. Især fordi han - trods ulykken og sin høje alder - tilsyneladende insisterer på at blive ved med at køre bil. (Arkivfoto) Foto: Neil Hall
Vis mere

På bagsædet sad venindens 10 måneder gamle baby.

Prinsens bil væltede om på siden, og han blev reddet ud af soltaget af tilfældig forbipasserende.

Bagefter forklarede han, at han var blevet blændet af solen, men den forklaring stiller kvinderne i den anden bil altså nu spørgsmålstegn ved.

Emma Fairweather ønsker derfor, at prinsen skal retsforfølges som enhver anden ville være blevet i den situation.

Ulykkesstedet.
Ulykkesstedet. Foto: CHRIS RADBURN
Vis mere

Selv slap prins Philip uden kvæstelser, mens Emma Fairweather altså kom til skade med håndleddet, og hendes veninde slog knæet. Babyen slap heldigvis helt uden knubs.

Uheldet har sat gang i en heftig debat i Storbritannien om, hvorvidt den 97-årige hertug af Edingburgh stadig selv bør sidde bag rattet. Især forargede det mange, at Philip allerede to dage efter ulykken igen blev set køre bil - denne gang endda uden sikkerhedssele.

I et tv-interview i programmet 'This Morning' på ITV siger Emma Fairweather ifølge The Sun, at prinsen er både 'ufølsom' og 'uansvarlig', når han bare fortsætter med at køre bil, som om intet var hændt.

Hun er stærkt utilfreds med både kongehuset og politiets håndtering af sagen.

»Jeg er meget bekymret over, at jeg ikke er blevet bedt om at afgive forklaring til politiet,« siger hun og tilføjer, at hun har fået en telefonbesked fra en af dronningens hofdamer, som udtrykker sin medfølelse for de to kvinder.

Hun mener, det mindste, den kongelige familie kunne gøre, var at sende en buket blomster og et kort.

»Det ville betyde alt for mig, hvis prins Philip sagde undskyld. Men jeg ved ikke, om han overhovedet er ked af det,« sagde den uheldige kvinde søndag til avisen Mirror.

Efter ulykken blev der rutinemæssigt taget en alkoholtest på hertugen og en synsprøve, som ikke gav anledning til anmærkninger.

Foto: JOHN STILLWELL
Vis mere

Det lokale politi i Norfolk siger til The Sun, at ordensmagten har talt med prinsen om det uhensigtsmæssige i, at han bliver ved med at køre.

»Passende råd er blevet givet til føreren,« siger en talsmand til avisen.