Frontfigur for nazisterne i Danmark står vagt for de kongelige i Københavns, skriver stiften.dk.

En af Danmarks mest omtalte nazister passer på dronningen og det øvrige kongehus. Det skriver stiften.dk.

Daniel Carlsen fra Viby er mest kendt for at tilhøre Jonni Hansens garde af nazister med hovedkvarter i Greve, men den 19 årige århusianer er også med i en helt anden garde: Den Kongelige Livgarde.

Når Livgarden går parade gennem de københavnske gader fra Rosenborg til Amalienborg, gemmer der sig en rendyrket nazist under en af bjørnesindshuerne.

Hitler som idol

Daniel Carlsen er erklæret fjende af demokratiet, han har Adolf Hitler som sit idol, er svoren benægter af de tyske nazisters jødeudrydelser - og han har siden august aftjent sin værnepligt og fået våbentræning i Den Kongelige Livgarde blandt andet på gardens kasserne i Høvelte nord for København.

Bortset fra Jonni Hansen, formand for de danske nazister - DNSB - i Greve, er Daniel Carlsen de senere års mest omtalte danske nazist.

Han er profileret gennem masser af interviews i aviser og på tv, og har sine kun 19 år til trods opnået en fremtrædende position i det nazistiske miljø som DNSBs fremmeste aktivist i Århus.

Daniel Carlsen var blandt talerne, da DNSB i marts i år fejrede Adolf Hitlers 120 års fødselsdag ved en sammenkomst i partihovedkvarteret i Greve. Han talte ligeledes ved partiets solhvervsfest i Greve i år, og han talte i sommer ved en DSNB-demonstration i Silkeborg, fremgår det af DNSBs netside.

Hagekors i Århus

Da Venstres Ungdom i Århus under enorm medeieopmærksomhed tidligere i år holdt et debatmøde med DNSB, var det Daniel Carlsen, der sad ved Jonni Hansens side og sekunderede ham under debatten - iført de danske nazisters uniform: Hvid skjorte og rødt slips.

I Århus er Daniel Carlsen også kendt for tætte forbindelser til det højreekstreme hooligan-miljø i White Pride. Han er blandt andet ved Retten i Århus dømt for sammen med tre White Pride-kammerater at have overmalet byen med hagekors og andre højreekstreme symboler. Det gav ham her i foråret en straf på tre måneders betinget fængsel, ligesom han blev dømt til at starte forfra på 60 timers samfundstjeneste fra en voldssag.

Stadig nazist

Også efter at han er startet i Livgarden står Daniel Carlsen helt åbent frem som nazist.

På Facebook kalder han sig »Hvid, stolt nationalsocialist« og angiver Hitler-propagandafilmen »Viljens Triumf« som sin yndlingsfilm og »bøger om de 12 gode år« - Nazityskland fra 1933-45 - og Hitlers »Min kamp« som sine yndlingsbøger, lige som han linker til blandt andet filmklip om DNSB. Og han skriver:

- Jeg er idealist af natur og jeg har en mission: at redde Europa og mit fædreland fra slavelænken og den evige trælddom, som demokratiet tiltvinger de europide folkeslag.