Dronning Margrethe og prins Henrik besøger Faaborg hvor de ser optagerlsene til den nye Lille Per film.
Dronning Margrethe og prins Henrik besøger Faaborg hvor de ser optagerlsene til den nye Lille Per film. Foto: Sonny Munk Carlsen

Så har man set det med: Dronning Margrethe går til filmen!

Det vil sige - hun er ganske vist ikke selv med i den nye indspilning af "Far til Fire - til søs", men på dag 2 af regentparrets sommertogt med kongeskibet Dannebrog, som onsdag nåede til Faaborg, fik dronningen bl.a. en rundvisning hos FilmFyn, og i den forbindelse var der - meget behændigt - linet op til indspilning af en scene til den kommende familiefilm.

  

Dronning Margrethe og prins Henrik besøger Faaborg

En scene, hvor Niels Olsen ved et "uheld" ryger en tur i baljen til store moro for de mange fremmødte, som var troppet op på Faaborg Havn for at hilse på dronningen og prins Henrik.

Og altså samtidig fik en bonus i form af en scene fra Far til Fire med hjem til fotoalbummet.

Da Margrethe ankom til filmsettet på kajen blot et stenkast fra, hvor kongeskibet Dannebrog er fortøjet, blev hun vist rundt af FilmFyns direktør Bo Damgaard. Og "blomsterpigen" var nøje udvalgt, idet den charmerende gavflab Lille Per - i skikkelse af børneskuespiller Kasper Kesje - var den, der stod klar med en smukt bundet buket i røde, hvide og blå nuancer og stolt overrakte den til regenten.

Mens Margrethe og prins Henrik satte de kongelige bagdele i stolene, der var opstillet til dem ved kajkanten, havde Lille Per en ekstra overraskelse til dem: Nemlig en kuvert indeholdende en stak fribilletter til de royale børnebørn.

Om regentparret selv tager med i biografmørket, når "Far til fire - til søs" får premiere til efteråret, meldte hverken Margrethe eller Henrik dog ikke noget om.

Dronningen og prinsgemalen fortsætter deres sommertogt torsdag, hvor beboerne på de charmerende sydfynske småøer Lyø og Avernakø får fornemt kongeligt besøg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.