Mandag blev der sat punktum for den mangeårige konflikt mellem Belgiens tidligere kong Albert og hans datter Delphine Boël.

Efter at have nægtet faderskabet i årtier viser en faderskabstest nu endegyldigt, at han er far til den nu 51-årige kvinde, som dermed kan ende med at arve ham på lige fod med hans øvrige tre børn.

Nu står datterens mor frem på belgisk tv og fortæller, hvordan hun blev kongens elskerinde, og hvorfor affæren endte med et kærlighedsbarn. Hun hedder Sybille de Selys Longchamps, er baronesse og mødte første gang den daværende prins i Grækenland, hvor hendes far arbejdede som ambassadør.

»Fra starten kunne jeg mærke, at vi ikke var helt ligeglade med hinanden. Flere måneder senere blev jeg inviteret til middag. Jeg blev sat ved siden af Albert. Jeg indså med det samme, at det var gjort med fuldt overlæg,« siger hun til belgiske Channel 4 ifølge Flanders News.

Kong Alberts kærlighedsbarn Delphine Boel (i forgrunden) og hendes mor, Sybille de Selys Longchamps, ved retten i Bruxelles i 2017. Kvinderne har i årevis kæmpet for at bevise, at Boel er hans barn, og nu er det bevist med en faderskabstest. (Foto: Scanpix) 
Kong Alberts kærlighedsbarn Delphine Boel (i forgrunden) og hendes mor, Sybille de Selys Longchamps, ved retten i Bruxelles i 2017. Kvinderne har i årevis kæmpet for at bevise, at Boel er hans barn, og nu er det bevist med en faderskabstest. (Foto: Scanpix)  Foto: FRANCOIS LENOIR
Vis mere

Hun husker, at Alberts daværende kone, Paola Ruffo di Calabria​, var klar over, hvad der skete, og rasende gav ham flere diskrete albuer under middagen. Men det ændrede ikke noget, og efterfølgende indledtes en affære, hvor Albert og Sybille mødtes hver anden dag i årevis.

I 1967 indtraf uheldet så, da hun blev gravid, og det kom helt bag på hende, siger hun nu.

»Jeg troede, jeg ikke kunne få børn, fordi jeg havde haft en infektion. Vi havde ikke taget nogen forholdsregler. Det var en smuk periode. Delphine var et kærlighedsbarn. Albert var ikke en faderfigur, men han var meget sød ved hende,« siger Sybille de Selys Longchamps.

Albert abdicerede som konge som 79-årig i 2013 og mistede dermed sin immunitet. Derfor var det i fjor muligt for den belgiske appelret at give ham dagsbøder på 5.000 euro om dagen, indtil han underkastede sig en dna-test. Det holdt han ud i 13 dage, indtil han 29. maj 2019 gik med til faderskabstesten.