Morsomt eller ej, det er et smagsspørgsmål, hvis man spørger komiker Martin Nørgaard. I satireprogrammet 'Nørgaards Netfix' er der blevet manipuleret med optagelser af dronningen, så hun fremstår som nazist, men det bliver ikke vist i tv-programmet.

For TV2 har valgt at censurere klippet, skriver Politiken.

Nørgaards Netfix på TV2 Zulu er ellers et program, som lever i bedste velgående af at lave satiriske, sammenklippede videoer. Manipulation, som rammer politikere, DR og mange andre.

I det censurerede klip ser man dronning Margrethe og prins Henrik klippet sammen med arkivbilleder af Hitler. Hvor hagekors og manipulerede lydklip som »denne sommer indtager Dronningen, hvad der retsmæssigt er hendes« binder dem sammen.

Onsdag aften blev klippet vist foran publikum på Copenhagen Jazzhouse, men det bliver ikke vist på tv, har TV2 besluttet. Klippet er for upassende, står der på Nørgaards Netfix' Facebookside.

»Jeg synes, det er et underligt sted at have berøringsangst. Hvis man har set hele videoen, så kan man på ingen måde være i tvivl om, at der her er tale om en fjollet internetvideo, som på ingen måde har noget budskab. Klippet blev skabt med henblik på at skabe lidt larm omkring sæsonpræmieren på tv-programmet. Og det må man sige er lykkedes, om end på en lidt anden måde end ventet,« siger Martin Nørgaard til Politiken om TV2's beslutning om censur.

Martin Nørgaard til Zulu Comedy Galla 2014 i Operaen torsdag d. 21.08.2014.
Martin Nørgaard til Zulu Comedy Galla 2014 i Operaen torsdag d. 21.08.2014. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

Det er ellers en del af tv-programmet at lave den type manipulerede videoer, og ifølge Nørgaards Netfix' hjemmeside er det programmets mission, at:

»Tjekke op på, hvad fuck der sker med folk på nettet.«

»(...) Jeg føler heller ikke, at det er 'mig', der er blevet censureret. Det tv-program, jeg arbejder på sammen med en masse andre mennesker, er blevet censureret. Og det finder jeg personligt virkelig morsomt, timingen taget i betragtning. I Danmark er vi alle sammen Charlie, og vores ytringsfrihed skal der værnes om, og den skal altid bruges til at provokere og skabe debat. Så længe det kun går ud over muslimerne selvfølgelig. Det er klart,« siger komikeren til Politiken.

TV2 Networks kanalchef, Sune Roland, mener ikke, der er tale om censur. Men han synes, 'det er umotiveret at sammenstille nazisme og kongehuset'. Det er et spørgsmål om smag og ikke censur:

»Det er helt normalt, at vi har optagelser til gennemsyn, og jeg har så vurderet, at der her er tale om effektjageri. Der var mange superfede ting i den trailer, men nazisme kan være en traumatiserende ting for mange, og det er en heftig ting at sammenligne noget med. Vi skal ikke nødvendigvis larme bare for at larme,« siger Sune Roland til Politiken og pointerer, at beslutningen handler om ansvarlighed for deres brand.

Er det sjovt, eller er det for meget? Vurdér selv klippet, som stadig ligger på Facebooksiden.