Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Prins Henrik er fredag blevet overført til Skejby Sygehus, og det er for at sikre, at han får den bedste behandling i forbindelse med en infektion i benet. Det forklarer Kongehusets pressechef, Lene Balleby, til BT.

»Prinsen er overført til Skejby Sygehus, det er naturligvis for at sikre, at Prinsen får den helt rigtige behandling,« siger Lene Balleby.

Kongehuset meldte i første omgang overførslen ud via en pressemeddelelse, hvori det lød:

'H.K.H. Prins Henrik er i dag blevet overført til Skejby Sygehus i forbindelse med behandlingen af en infektion i benet.'

Det var forventet, at Prins Henrik, der blev indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus i går, torsdag, ville blive udskrevet lørdag. Her skulle Prins Henrik og Dronning Margrethe have skiftet residens fra Marselisborg Slot til Gråsten Slot, men Kongehuset oplyser fredag, at Prinsen ikke kommer til Gråsten Slot, som det var planen.

'Prinsen bliver således på hospitalet indtil videre. Det betyder, at Prins Henrik ikke kommer til Gråsten Slot som ellers planlagt,' lyder det i pressemeddelelsen.

På grund af sin indlæggelse kommer Prins Henrik ikke til at deltage i nogle af de officielle arrangementer sammen med Dronningen, som der ellers var lagt op til. De skulle have overværet Verdensballettens genopsætning af balletten 'Côte á Côte, der er bygget på prinsens digt til sin dronning.

Dronningen vil dog stadig tage til Gråsten Slot, ligesom hun også vil overvære balletten, fortæller pressechef i Kongehuset, Lene Balleby.

»Dronningen overværer som planlagt Verdensballetten i aften. Planen er fortsat, at Dronningen tager til Gråsten Slot i morgen,« siger hun til BT.

Kongehuset har ikke oplyst, hvilken slags infektion der er tale om.

»Men infektionen er forårsaget af et sår på benet,« sagde Lene Balleby torsdag.

Andre læser også