Femårige Prins Christian har i øjeblikket en forkølelse og bliver derfor hjemme fra barselsbesøg hos de nyfødte tvillinger indtil videre.
Femårige Prins Christian har i øjeblikket en forkølelse og bliver derfor hjemme fra barselsbesøg hos de nyfødte tvillinger indtil videre. Foto: Jeppe Michael Jensen

Den ældste prins i Kongehuset, Prins Christian, kommer ikke til at se sine nyfødte tvillingesøskende i dag, fordi han har en lille forkølelse, ifølge bedstefar John Donaldson.

Det afslørede Kronprinsessens far ved sit barselsbesøg på Rigshospitalet omkring klokken 16 lørdag eftermiddag. Både Dronning Magrethe og Prins Henrik har været ved barselssengen i dag - dog kom regentparret ikke samtidig på besøg i dag.

Den oplysning har hoffet efterfølgende bekræftet til Ritzaus Bureau.

Selv om alt er forløbet glat ved tvillingefødslen i dag, så har det været en 'højrisikofødsel' med ekstra bevågenhed og de to babyer, som begge vejer under fire kilo kan meget vel vurdres til ikke at skulle udsættes for smittefare af nogen art.

- Det er helt normalt, når børnene er født for tidligt. Børnene er jo ikke 40 uger gamle endnu. De er mere modtagelig for bakterier, fordi de ikke har været udsat for nogen endnu, siger tvillingeekspert Joan Grønning til bt.dk

Derfor kan det meget vel være råd fra fødselsholdet på Rigshospitalet, der gør at femårige Prins Christian bliver hjemme i de royale gemakker i dag.

Ekspert på tv: Mary er en super-prinsesse
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.