Prins Christian har inviteret landets unge til sin snartkommende 18 års fødselsdag.

Nu har Syddjurs Kommune også valgt deres to repræsentanter til det fornemme bal - og den ene af dem har et spørgsmål, han håber at stille prinsen.

I Syddjurs Kommune har man bedt de lokale ungdomsuddannelser om at indstille kandidaterne til det fornemme bal på Christiansborg Slot søndag 15. oktober.

Det endelige valg fald på 18-årige Elisabeth Wongsaprom Friis Olsson fra Syddjurs Gymnasium og 18-årige Jeppe Granzau Støve fra VidenDjurs' klejnsmedsuddannelse.

Syddjurs Kommune har valgt deres repræsentanter til prins Christians fødselsdag: 18-årige Elisabeth Wongsaprom Friis Olsson fra Syddjurs Gymnasium og 18-årige Jeppe Granzau Støve fra VidenDjurs' klejnsmedsuddannelse. Foto: Syddjurs Kommune.
Syddjurs Kommune har valgt deres repræsentanter til prins Christians fødselsdag: 18-årige Elisabeth Wongsaprom Friis Olsson fra Syddjurs Gymnasium og 18-årige Jeppe Granzau Støve fra VidenDjurs' klejnsmedsuddannelse. Foto: Syddjurs Kommune.
Vis mere

Sidstnævnte håber, at få lejlighed til at sludre med prins Christian under festen.

»Hvis jeg får lejlighed til at tale med Prins Christian, vil jeg spørge om, hvordan hans hverdag er i forhold til min,« forklarer den 18-årige lærling Jeppe Granzau Støve.

Men med 200 andre på gæstelisten, kan det blive stramt med tiden for landets kommende konge, hvis han vil nå at tale med alle sine gæster til fødselsdagsfesten, hvor dronning Margrethe er vært.

Men selv hvis der ikke skulle blive tid til at stille spørgsmål, glæder Jeppe Granzau Støve sig.

»Det bliver en stor oplevelse. Det er jo ikke hver dag, at man får en invitation til at møde den kongelige familie,« siger den 18-årige klejnsmedslærling.

Prins Christian er søn af Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik, og hans bedstemor Dronning Margrethe har inviteret til hans fødselsdagsbal på Christiansborg Slot.
Prins Christian er søn af Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik, og hans bedstemor Dronning Margrethe har inviteret til hans fødselsdagsbal på Christiansborg Slot. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Jeppe Granzau Støve er valgt som Syddjurs Kommunes repræsentant blandt andet fordi han er uddannelsesambassadør for VidenDjurs.

Han kommer til at følges til festen med kommunens kvindelige repræsentant, Elisabeth Wongsaprom Friis Olsson.

Hun er valgt på baggrund af sit sociale engagement som medlem af Syddjurs Gymnasiums festvalg.

Den 18-årige gymnasieelev er ligesom sin medrepræsentant ved at sprænges af spænding.

»Jeg kunne næsten ikke tro det, da jeg hørte det. Jeg glæder mig allermest til hele oplevelsen og er i gang med at overveje grundigt, hvad jeg skal tage på. Det bliver fantastisk,« siger Elisabeth Wongsaprom Friis Olsson.

Hør et afsnit af B.T.-podcasten 'Kongehuset bag kulissen' om prins Christians fest herunder.