Sådan gjorde hun

I weekenden gennemførte Mary svømmeturen Christiansborg Rundt 2012. Træningen foregik i al hemmelighed sammen med den tidligere elitesvømmer Mette Jacobsen - og det var vigtigt for svømmeren af forberede kronprinsessen på forholdene under svømmeturen.

For at vænne Mary til at svømme i ’rigtigt’ vand med understrøm, tang og sivgræs, tog Mette Jacobsen Kronprinsessen ud at svømme i Furesøen og i Øresund.

- Det er meget godt at have prøvet at svømme i åbent vand. For man kan godt blive lidt overrasket over de ting, der er i vandet, og at der er vand, hvor man faktisk ikke kan se særligt meget, fortæller den erfarne svømmer.

Mary i vandet

Læs også:

Og selv om svømmeturen i lørdags bestemt ikke var Marys første, hun har deltaget i konkurrencer i sin skoletid, så var Mette Jacobsen alligevel imponeret over sin kongelige elev.

Gode forbilleder

- Hun svømmer en rigtig flot crawl. Jeg rettede - selvfølgelig - lidt på hendes teknik undervejs, men generelt svømmer hun rigtig nydeligt. Det var også en flot tid, 35 minutter, for vi havde et mål, der hed 40 minutter, fortæller den professionelle svømmer, der også roser både Frederik og Mary for at være nogle gode forbilleder, når det handler om at røre sig.

- Det er dejligt, at man kan lave den slags i Danmark, uden at det bliver til hysteri, og at Mary kan få lov til at deltage i det, uden at det bliver kørt op til noget stort.

Mette Jacobsen blev under OL ringet op af Mary, som fortalte svømmeren, at hun havde stillet sig selv den udfordring at gennemføre Christiansborg Rundt 2012. Men at ingen skulle vide det på forhånd.

- Hun spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at træne sammen med hende og svømme selve runden med hende, så hun kunne føle sig tryg og komme igennem det. Det syntes jeg kunne være rigtig sjovt, fortæller Mette Jacobsen.