Catherine. Arkivfoto
Catherine. Arkivfoto Foto: Chris Jackson

Den kendte og prisvindende forfatter Hilary Mantel langer ud efter Hertuginde af Cambridge, Kate Middleton. Hun mener, at Kate er gået fra at være en dukke, der viser forskellige 'klude' frem til at være en kvinde, hvis eneste formål er at føde et barn.

Med to Man Booker-priser i bagagen har den britiske forfatter Hilary Mantel for alvor slået sit navn fast som en af verdens bedste forfattere, når det gælder den historiske roman. Hun er bl.a. kendt for bøgerne ”Wolf Hall” og ”Bring Up the Bodies”, der udkommer på dansk i 2013. 

Kate1

Royale børn

I en forelæsning på British Museum i London tidligere på måneden snakkede hun om hertuginden Kate, og det var ikke mange pæne ord, der faldt i den forbindelse. Hun sammenlignede hende bl.a. med Anne Boleyn, der var dronning af England fra 1533 – 1536, Marie Antoinette og prinsesse Diana, som hun ikke mente, at Kate kan hamle op med.

- Jeg ser snarere Kate som en dukke, hvor visse 'klude' bliver hængt, sagde hun. Kate er kendt som en moderigtig prinsesse, der altid er klædt i det nyeste designertøj.

Baerende

Hilary Mantel kaldte hende desuden en 'vindues-mannequindukke uden egen personlighed med et plastik smil - kun defineret ud fra, hvad hun har på'.

- Nu skal hun så være mor og klædt (...) Hendes eneste formål er at føde et barn, lød det bl.a. fra forfatteren.

Den fulde version af hendes tale vil blive offentliggjort på torsdag i denne uge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.