En jakke af lammepels har kastet den svenske prinsesse Madeleine ud i et stormvejr af dyrevelfærdsorganisationer.

Det var da hendes nevø - lille prins Gabriel på tre måneder - i sidste uge blev døbt i Drottningholms Kirke, at hun valgte at iføre sig en lammepels fra modehuset Valentino. Det skriver det svenske medie Expressen.

Det fik efterfølgende Sveriges største dyrevelfærdsorganisation, Djurens Rätt, til at rette en hård kritik mod hende.

»Det er meget rystende, at hun har sådan en, og at de (kongefamilien, red.) ikke er mere velinformerede og ikke har det med i tankerne. Kongefamilien burde tænke på, hvad de formidler af budskab,« siger formanden for organisationen, Camilla Björkbom, til Expressen.

Prinsesse Madeleine med sin niece, prinsesse Estelle, til Gabriels dåb. Vis mere

Den lyserøde pels menes at have kostet omkring 60.000 kroner.

Djurens rätt mener, at den svenske prinsesse burde have tænkt mere over sin offentlige rolle, da hun overvejede, hvad hun ville tage på.

»Hun har et ekstra stort ansvar for at sprede budskabet, at det ikke er ok at anvende pels. Nogle gange gør man ting, fordi man ikke ved bedre, men når det gælder pels, så har det været på dagsordenen i mange år, og derfor synes jeg, det er særdeles bemærkelsesværdigt,« siger Camilla Björkbom.

På sin Facebookside hævder dyrevelfærdsorganisationen, at pelsen til jakken stammer fra nyfødte karakulfår, som blev slagtet, mens de var mellem tre og seks dage gamle.

Det afviser det svenske kongehus' informationschef - Margareta Thorgren - i en udtalelse til Expressen.

»Det er rigtigt, at prinsesse Madeleine havde en lammepels på, og den er lavet af ældre lam. Det, jeg helt generelt kan sige om lammeskind, er, at det noget, som mange både bærer og har i deres hjem, og det anses som et bæredygtigt produkt. Derudover har jeg ikke flere kommentarer,« siger hun.

Fra venstre ses Carolina Pihl, Sara Hellqvist, Thomas de Toledo Sommerlath, prinsesse Sofia med prins Gabriel, prins Carl Philip med prins Alexander, prinsesse Madeleine og Oscar Kylberg efter dåben den 1. december. Vis mere

Den lille prins Gabriel kom til verden den 31. august i år. Han er prins Carl Philip, der er Madeleines bror, og prinsesse Sofias andet barn - hans storebror er prins Alexander.