Fremtiden for det svenske kongehus ser dyster ud – der er nemlig tvivl om kongehuset overhovedet overlever.

Det fortæller den svenske kongehusekspert Herman Lindqvist i 'Søndagsinterviewet' på Sveriges Radio, ifølge Dagbladet.

»Jeg tror, at det på længere sigt vil blive slettet fuldstændig. Jo flere ikke-kongelige der gifter sig og jo flere ikke-kongelige børn der bliver født, er der desværre ingen mening i at forsætte til sidst,« siger han og fortæller i programmet, at han tror, tidsfristen ligger på maks. 20 år.

Ifølge Dagbladet spørger værten i 'Søndagsinterviewet' om der er en chance for at kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter, prinsesse Estelle på 10 år, en dag vil blive dronning.

Her mener Herman Lindqvist, at prinsesse Estelle bliver monark, men meget vel kan blive den sidste.

»Ja måske. Men hun bliver nok den sidste, desværre. Det beklager jeg, men det er den vej udviklingen går,« siger Herman Lindqvist – der af den norske kongehusekspert fra Se og Hør bliver mødt med uenighed.

I Sverige kan Kong Carl Gustaf i øjeblikket fejre 50 år på tronen som konge. Efter ham bliver det Kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle, der skal sidde på tronen.

Ifølge Caroline Vagda, kongehusekspert hos norsk Se og Hør, er hun langt fra enig i at udviklingen går den vej og hun mener, at kongehuses overlevelse ligger i, at de følger med tiden, skriver Dagbladet.

Om kongehuset udvikling går en sort fremtid møde vides dog ikke, men prinsesse Estelle var allerede i oktober i gang med at forberede sig til sin kommende rolle som regent. Her deltog hun i sit første statsbesøg, da det svenske kongehus tog i mod Hollands kongepar, kong Willem-Alexander og dronning Máxima.