Se alle billederne af kronprinsens nye frisure

Normalt er det Marys hår og tøjstil, der nøje bliver fulgt og kommenteret, når kronprinsessen viser sig offentligt, mens det blot bliver konstateret, at Frederik var ved hendes side.

Men i disse dage er det faktisk Frederik, der bliver lagt mærke til under kronprinsparrets officielle besøg i Chile. Det skyldes, at Frederik tilsyneladende har ønsket at lufte sin nye frisure.

CHILE DENMARK ROYALTY1111

Hvor vi normalt er vant til at se Frederik med mere hår på toppen, som oftest har været redt i lidt tilfældigt pandehår, syner Danmarks kronprins i disse dage helt anderledes i Chile. Det skyldes hans nye hårstil med tydelig sideskilning og helt kort i toppen.

Umiddelbart vil nogen måske kalde Frederiks nye frisure for 'Artige Werner', eller decideret kikset. Mens andre mener, Frederik minder om en ung John F. Kennedy.

Men kritikerne kan godt stikke piben ind. For i virkeligheden er Frederik nemlig godt i gang med at danne mode.

Det mener den danske stjernefrisør Gun-Britt, der sammenligner kronprinsens nye frisure med Justin Timberlake og Simon Kvamm fra Nephew.

CHILE DENMARK ROYALTY1111

- Det er en Mad Men eller Gatsby-agtig frisure, som er mere gentelman-agtig. Det skal nok danne mode, for der er den her tendens i øjeblikket fra Mad Men, hvor mændenes frisure er med en lidt dyb skilning, er Gun-Britts umiddelbare reaktion på den kommende konges nye hår.

Frisøren tror, at det er Marys faste frisør, Søren Hedegaard, der stærkt inspireret af den amerikanske tv-serie, som handler om livet i reklamebranchen i USA i 1960'erne, har været på spil med saks, kam og trimmer i forbindelse med rejsen til Chile.

For inden rejsen har Frederik kun vist sig med sin vanlige frisure, efter han havde gennemført Vasa-løbet i begyndelsen af marts og da han og Mary i februar stillede op til foto under deres vinterferie i Verbier i Schweiz.

CHILE DENMARK ROYALTY1111

Men det kan sagtens være fordi, Frederik holdt 'fri', han derfor var noget mere pjusket i håret, end han er på de nye billeder fra Chile af ham og Mary. Eller måske er det fordi, Frederik befinder sig i mellemstadiet med sin frisure.

- Man kan se, at Frederik endnu ikke helt har længden til frisuren. For mig ser det ud som om Søren Hedegaard, som jeg formoder er den, der har klippet Frederiks hår, lægger an til lidt længere hår i toppen, siger Gun-Britt, der har fuld tiltro til sin kongelige kollegas evner som frisør:

- Når det er vokset færdigt, tror jeg godt, det kan være flot til Frederik. For det er sådan lidt mere voksent og herre-agtigt, mener hun og foreslår, at hvis Kronprinsen vil style sit hår lidt bedre, skal han komme enten brillantine eller noget voks i, så håret ligger mere ned på issen.

CHILE DENMARK ROYALTY1111

- Frederik er ved at være med på moden, selv om hans hår er lidt imellem lige nu. Men det skal nok blive godt, det er jeg ikke tvivl om. For ideen er rigtig nok, fastslår Gun-Britt.

HVAD MENER DU OM KRONPRINSENS NYE FRISURE? DELTAG I AFSTEMNINGERNE NEDENFOR.