Prins Henrik var stadig lidt solbrun, da han få dage efter sin tur til Tenerife tog med til prins Felix' konfirmation.
Prins Henrik var stadig lidt solbrun, da han få dage efter sin tur til Tenerife tog med til prins Felix' konfirmation. Foto: Nils Meilvang

Prins Henrik hyggede sig som en ægte turist, da han i slutningen af marts droppede det belgiske statsbesøg til fordel for en solrejse til Tenerife. Det afslører spansk medie.

Der var tid til både en god middag, en tur ud for at kigge på klipper samt en hvalsafari, da prins Henrik i slutningen af marts tog en tur til det solrige Tenerife.

Det skriver det spanske medie eldigitalsur.com

Som BT tidligere har beskrevet, tog prinsen af sted dagen efter bisættelsen af prinsesse Benediktes mand, prins Richard. Både prins Henrik og dronning Margrethe deltog i bisættelsen i den tyske by Berleburg.

Prins Henrik

Men knap var ægteparret taget hjem, før den forhenværende prinsgemal, der nu kun bærer titlen prins, tidligt næste morgen blev set i lufthavnen, hvor han satte kursen mod Tenerife.

Prins Henriks solrejse har vakt stor opsigt, da den betød, at han var fraværende ved det belgiske statsbesøg i slutningen af marts. Et besøg, som dronningen ellers tidligere havde fortalt, at hendes pensionerede mand ville deltage i.

»Han ser meget frem til statsbesøget,« udtalte Dronningen i et interview med belgisk tv.

Henrik

Men i stedet valgte prinsen altså at rejse til sydens sol, hvilket fik kritikken til at hagle ned. Blandt andet udtalte tidligere journalist og forfatter Søren Jakobsen, der har skrevet flere bøger om Danmarks rigeste familier og om deres forbindelser til kongehuset:

»Han (Henrik. red.) har haft masser af tid til at forberede sig på at tage den middag og være vært, og han har lagt meget vægt på – og det har dronningen også – at når det foregik inden for slottets mure, så var prins Henrik vært. Så der er noget galt her. Det er der virkelig. Det nærmer sig illoyalitet at melde afbud til sådan noget, hvis ikke man decideret ligger på hospitalet,« sagde Søren Jakobsen til Bt.

Henrik

At prins Henrik ikke var blevet syg og indlagt, men i stedet var taget til Tenerife, kunne BT afsløre kort efter. Derefter kom det frem, at prinsen bl.a. nød en god middag på en gourmetrestaurant i den lille idylliske fiskerby La Caleta på vestkysten af Tenerife

Og nu har spanske medier så afsløret lidt mere af den danske prins’ færd. Ifølge eldigitalsur.com tilbragte prins Henrik flere dage i en luksusvilla i Santiago del Teide på den nordvestlige del af Tenerife - omkring en halv times kørsel fra La Calata, hvor prinsen spiste på gourmetrestauranten.

Under opholdet nød prins Henrik blandt andet Santiago del Teides stilhed og ro, men han fandt også tid til lidt sightseeing. Ifølge det spanske medie nåede han både at kigge på de kendte klipper i Los Gigantes samt en tur ud på havet for at kigge på hvaler.

Dronningens fødselsdag 2016

Prinsen fik desuden også tid til at mødes med og snakke med Santiago del Teides borgmester, Emilio Navarro, samt med lederen af turismeafdelingen, Luz Goretti Gorrín, der begge takkede den danske prins for at have valgt deres by at feriere i.

Det var ved nytårstalen i 2015, at dronning Margrethe meddelte, at hendes mand gik på pension. Siden har prins Henrik kun deltaget ved nogle af de officielle arrangementer sammen med sin kone.

Blandt andet stod han ved Dronningens side i påsken, da hun fyldte 77 år. Her gav en glad og fornøjet prins Henrik den hele armen, da han sammen med resten af den kongelige familie troppede op på balkonen på Marseliesborg Slot i Aarhus for at fejre majestæten.

BT arbejder på at få en kommentar om prinsens rejse fra Kongehuset.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.