En fuld prins Ernst August overfaldt en julidag sidste år en politibetjent, som han selv havde tilkaldt. Fem dage senere truede han en anden med et bat.

Nu er dommen faldet over den skandaleramte prins.

Tirsdag blev den tyske prins idømt 10 måneders betinget fængsel for episoderne, der fandt sted ved hans jagthytte i den østrigske landsby Grünau.

Foruden den betingede fængselsstraf er den 67-årige prins blevet påbudt at flytte ud af sit hjem igennem 50 år og finde sig en psykoterapeut.

Prinsen ankommer tirsdag til retten i Wels.
Prinsen ankommer tirsdag til retten i Wels. Foto: WERNER KERSCHBAUMMAYR
Vis mere

Det skriver blandt andet Tatler og Daily Mail, der ligeledes beretter, hvordan retten fandt, at prinsen af Hannover var påvirket af både alkohol og medicin, da han sidste sommer overfaldt betjenten.

Han havde den dag selv ringet efter politiet og fortalt, at en ansat ville slå ham ihjel. Han mente, det hastede.

Da et par betjente ankom, var han dog alt andet end lettet over at se dem.

Ved retten forklarede anklagemyndigheden, at betjentene var blevet mødt af en »ekstremt aggressiv« prins.

Først slog han den ene. Så truede han begge med at »henrette deres familier«. Herefter blev han tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital i det nordvestlige Østrig.

Fem dage efter kom han igen i karambolage med politiet. Denne dag truede han en kvindelig betjent med et baseballbat.

Et par måneder senere – i september – var den så gal igen. Her smadrede han først et vindue, hvorefter han truede et ansat par og deres datter ud af et hus, som var ejet af en fond.

Han fortalte dem, at han ville sende en »bande bøller efter dem, hvis de ikke forsvandt fra stedet«.

Journalister stod klar til at dække sagen mod prins Ernst August.
Journalister stod klar til at dække sagen mod prins Ernst August. Foto: WERNER KERSCHBAUMMAYR
Vis mere

Under retssagen berettede en af de ansatte, at han – måske ikke så overraskende – ikke længere kunne arbejde for prinsen.

Ved retten undskyldte prins Ernst August. Han fortalte, at han fortrød, men besluttede også at nægte sig skyldig i forholdene.

»Jeg vil meget gerne undskylde over for de involverede. Jeg fortryder det, der skete, og jeg er klar til at tage de konsekvenser, der måtte være,« sagde han dog.

Han risikerede at blive idømt op til tre års fængsel, men slap med ti måneders betinget.

Prinsesse Caroline af Monaco ses her med prins Ernst August af Hannover (tv.) samt med sin bror, fyrst Albert, da de ankom til kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup i Vor Frue Kirke i 2004.
Prinsesse Caroline af Monaco ses her med prins Ernst August af Hannover (tv.) samt med sin bror, fyrst Albert, da de ankom til kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup i Vor Frue Kirke i 2004. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Han fik dog besked på, at han var nødt til at finde et nyt hjem i Østrig. At han ikke længere kunne bo i Grünau.

Den konsekvens var han ikke forberedt på.

»Umuligt!« sagde han: »Jeg har boet der i 50 år.«

Prins Ernst August er gift med prinsesse Caroline af Monaco, som han dog ikke lever ammen med, og er overhoved i fyrstehuset Hannover, som var leverandør af monarker til Storbritannien fra 1714 til 1901.

Prins Ernst August junior sammen med sin russiske brud.
Prins Ernst August junior sammen med sin russiske brud. Foto: JENS SCHLUETER
Vis mere

Og nå ja, så er han storleverandør, når det kommer til skandaler. Eksempelvis trak det lidet flatterende overskrifter, da han i 1999 overfaldt en fotograf.

Kønt var det heller ikke, da han i 2000 urinerede på en tyrkisk pavillon under Verdensudstillingen i Hannover.

Eller da i 2017 blev han så gal over, at hans søn, prins Ernst August junior af Hannover, besluttede at gifte sig med den russiske Ekaterina Malysheva.

Han nægtede simpelthen at give sin velsignelse til brylluppet, fordi han frygtede, at de titler og slotte, som han allerede havde overdraget til sin søn, skulle falde på russiske hænder.