Lyt til artiklen

Det er lang tid siden, vi har set Dronningen og prins Joachim alene sammen.

Men da hele familien var samlet på Graasten Slot forleden, fik mor og søn mulighed for lidt alenetid. Selvom slottet var fyldt til randen med hele familien, så prins Joachim sit snit til at tage en tur med sin mor i en golfvogn ved slottet.

Prinsen havde også sin hund, Cerise, med i vognen.

Dronningen havde samlet sine børn samt søstrene, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, og deres børn og svigerbørn på slottet i Sønderjylland, der har en helt særlig plads i Kongehusets historie.

»Dronning Ingrid satte i sin levetid et stort præg på Graasten Slot, og i disse dage er den tidligere dronnings tre døtre og børnebørn med ægtefæller samlet på det sønderjyske slot til et 'fætter-kusine'-træf. Sammenkomsten er arrangeret af Hendes Majestæt Dronningen, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og Hendes Majestæt Dronning Anne-Marie, og således er næsten alle Frederik 9. og Dronning Ingrids børnebørn samlet netop nu i sommerferien,« lød det på Kongehusets sociale medier.

Prins Joachim er i disse dage i Danmark, efter han i sidste uge opholdt sig på Chateau de Cayx i Sydfrankrig. Her holdt han ferie med prinsesse Marie og børnene prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena.

Ferien faldt sammen med den 19. etape af Tour de France, så de kongelige fik også mulighed for at se verdens bedste cykelryttere, da de drønede forbi. Prins Joachim fik desuden æren af at overrække den gule førertrøje til Jonas Vingegaard.

»Det her er ret stort, jeg tror, det går over i dansk cykelhistorie,« sagde prinsen.

Prins Joachim arbejder til daglig som forsvarsattaché ved den danske ambassade i Paris, hvor hans hustru, prinsesse Marie, også er særlig kulturrepræsentant.

Parret rykkede til den franske hovedstad i 2019, da prinsen blev optaget på det franske militærakademi, École Militaire.