For første gang, siden den britiske prinsesse Kate for tre uger siden afslørede, at hun bliver behandlet for en kræftsygdom, er hendes mand og deres ældste barn blevet set ude i offentligheden.

Det skete, da de torsdag aften indtog tilskuerrækkerne til en fodboldkamp i Birmingham.

Det skriver en række britiske medier, herunder Sky News og The Independent.

På tilskuerrækkerne kunne man se prins William stå ved siden af sin søn, prins George, mens de overværede Aston Villa slå den franske klub Lille 2-1 i det første opgør i kvartfinalen i Europa Conference League.

Den tiårige prins bar et Aston Villa-tørklæde om sin hals, og i en video – som er blevet delt på de sociale medier – kan man se, hvordan far og søn fejrede det britiske holds første mål.

Det er første gang, de to er blevet set offentligt sammen, siden det kom frem, at prinsesse Kate modtager kræftbehandling.

Både i tiden op til og i tiden efter har familien skærmet børnene.

Det var 22. marts, at prinsesse Kate i en længere video selv fortalte om, hvad hun går igennem, efter at der i ugevis var blevet spekuleret i hendes helbred på de sociale medier.

Arkivfoto af prins George, prinsesse Kate, prins Louis, prins William og prinsesse Charlotte. 
Arkivfoto af prins George, prinsesse Kate, prins Louis, prins William og prinsesse Charlotte.  Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

I videoen kom hun også ind på, hvordan hele situationen har påvirket familien, som udover hende består af ægtemanden prins William og parrets tre børn: Prins George på ti år, prinsesse Charlotte på otte og prins Louis på fem.

»William og jeg har gjort alt, hvad vi kunne, for at bearbejde og håndtere dette privat af hensyn til vores unge familie,« sagde hun og tilføjede:

»Som I kan forestille jer, har det taget tid. Det har taget mig tid at komme mig efter en stor operation for at kunne starte min behandling. Men vigtigst af alt har det taget os tid at forklare alt til George, Charlotte og Louis på en måde, der er passende for dem, og at forsikre dem om, at jeg nok skal klare mig.«

Det var i midten af januar, at Kate gennemgik en planlagt operation i maveregionen – og i videoen fortalte hun, at man dengang ikke troede, at tilstanden, som hun skulle opereres for, var kræftrelateret.

Men en efterfølgende test viste, at der var kræft til stede. 

Kate blev derfor anbefalet at få forebyggende kemoterapi, fortalte hun i videoen.

Prins William har i årevist været en stor fan af fodbold, og det er ikke første gang, han har taget George med ind for at se kampe, lyder det fra Sky News.

Blandt andet har de overværet en anden Aston Villa-kamp tilbage i 2019, ligesom de også var inde at se England slå Tyskland med 2-0 under EM i 2020.