Et af verdens vel nok mest populære par har vist sig i den gode sags tjeneste.

Det er meget begrænset, hvad offentligheden har set til prins Harry og hertuginde Meghan, siden parret i januar trådte ud af det engelske kongehus som fremtrædende medlemmer.

Men for ganske nylig viste de sig i deres nye roller uden for kongehusets vægge.

Det foregik i Los Angeles i USA, hvor prinsen og hertuginden sammen med velgørenhedsorganisationen Baby2Baby uddelte gaver til fattige familier med børn i alderen 0 til 12 år. Det kan du se i videoen herunder.

I videoen kan man således se prins Harry og hertuginde Meghan – iført mundbind og handsker – give rygsække, bøger og mad til de fremmødte familier.

Baby2Baby er en af de organisationer, som prins Harry og hertuginde Meghan førhen har doneret til. Denne gang foregik det så ved et 'drive-through'-arrangement, hvor hårdt pressede børnefamilier kunne komme og modtage almindelige og nødvendige basisting for børnefamilier.

'Tak for at sætte smil på ansigterne hos børn og familier. Vi plejer at hjælper med at give ting såsom hygiejne-ting og tøj, som ethvert barn har brug for', skriver organisationen i en besked på Instagram og rettet sin taknemmelighed mod prins Harry og hertuginde Meghan.

Ifølge Billed-Bladet frabad prins Harry og hertuginde Meghan sig gaver, da deres søn, Archie, kom til verden sidste år.

Prins Harry og hertuginden Meghan.
Prins Harry og hertuginden Meghan. Foto: Henry Nicholls
Vis mere

I stedet opfordrede parret borgere til at sende gaver til godgørende formål – blandt andet Baby2Baby.

I august blev det bekræftet, at prins Harry og hertuginde Meghan var flyttet til netop Los Angeles. Parret har overtaget et hus i kystbyen Santa Barbara nord for Los Angeles.

»De har slået sig ned i al stilfærdighed siden deres ankomst, og de håber, at dette forbliver respekteret for deres naboers skyld såvel som for dem selv som familie,« forklarede en talsperson tæt på parret i forbindelse med flytningen.

Parret har stadig sin officielle bolig i Storbritannien, Frogmore Cottage, som ligger i Windsor vest for hovedstaden London, selv om de ikke har samme forpligtelser i det engelske kongehus som førhen.