Mens mange danskere nok ærgrer sig over at måtte undvære den juleaften, de plejer at have, er der lidt opmuntrende ord fra landets kommende konge.

I en sød video, som Kongehuset har delt på Instagram, forholder kronprins Frederik sig til coronaens indvirkning på årets jul.

»Det bliver en anderledes jul i år. Mange af os kan ikke fejre juleaften med dem, vi plejer at være sammen med,« lyder det fra Kronprinsen.

I videoen ser man, hvordan han og Kronprinsessen sammen med deres fire børn tænder det sidste lys i adventskransen i deres hjem i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg.

»I dag tænder vi det sidste lys i advantskransen, fordi det er fjerde søndag i advent«, siger Kronprinsen i den nye video.  
»I dag tænder vi det sidste lys i advantskransen, fordi det er fjerde søndag i advent«, siger Kronprinsen i den nye video.  
Vis mere

Men selvom julen bliver anderledes, har kronprins Frederik lidt opmuntrende ord til danskerne:

»Uanset hvordan vi fejrer den, håber jeg, I vil finde glæde i de kommende dage, passe på hinanden og huske på, at vi snart går mod lysere tider,« siger han videre i videoen

Ligesom mange andre danske familiers jul bliver også kongefamiliens ramt af coronarestriktionerne.

Kongefamilien er ellers kendt for oftest at fejre jul sammen på Marselisborg i Aarhus, men sådan bliver det ikke i år. Dronningen holder fortsat jul på Marselisborg sammen med prinsesse Marie, prins Joachim, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena.

Men Kronprinsparret og deres fire børn bliver på Amalienborg, har Kongehuset tidligere meddelt.

I videoen ses hele familien, mens den julehygger med te og småkager rundt om spisebordet. Kronprinsfamilien benytter dog også anledningen til at sende juleønsker til danskerne:

»Min familie og jeg vil gerne sammen sende de varmeste julehilsner til alle,« lyder det fra Kronprinsen, hvorefter man ser hele familien i kor sige:

»Glædelig jul«.