Prins Henrik har nok engang berørt emnet om sin manglende status som »konge«. Denne gang i en forsamling af hollandske medier, der var i Danmark for at interviewe regentparret i forbindelse med det kommende royale besøg fra det hollandske ditto.

Her blev der spurgt ind til den nyligt foregåede terror, som dronning Margrethe besvarede. Men prins Henrik fik også spørgsmålet om hans status som prinsgemal og ikke konge, og han tog bolden op:

»Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor?« spørger prins Henrik ud i lokalet under pressemødet og giver historiske eksempler på andre lande, hvor de godt kunne gøre dronningers ægtemænd til konger.

Prins Henrik har tidligere stillet spørgsmålstegn ved titlen som prinsgemal. Det gjorde prinsen for første gang tilbage i 2002, da han i et interview i BT fortalte om sin utilfredshed med sin placering i kongehuset. Han har siden luftet sin utilfredshed ved andre lejligheder.

LÆS OGSÅ

Blandt andet for to år siden, da han og prinsesse Marie gav et dobbeltinterview i det franske ugeblad Point de Vue. Her i sagde han:

- Du, min kære svigerdatter, har et normalt ægteskab, hvor du og din mand er lige. Han er en prins, og du er en prinsesse. Men sådan er det ikke i mit tilfælde. Der er ingen grund til, at jeg ikke skulle være på samme niveau som min kone.

- Jeg mener, og det vil jeg mene til den dag, jeg dør, at jeg er nummer to. Og i øvrigt er jeg ikke den eneste, der har det sådan. Prins Philip deler holdningen. Det er en omvendt diskrimination.

- Uretfærdigheden er svær at håndtere, slog prins Henrik fast.

Se video: Prins Henrik: Hvorfor skal jeg være under min kone?