Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Alexandra og prinserne er på udkig efter et nyt hjem.

Onsdag valgte den 51-årige grevinde at sætte sin 356 kvadratmeter store luksusvilla på ydre Østerbro til salg for den svimlende sum af 25 millioner kroner. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Dermed kan hun se frem til en kæmpegevinst, hvis huset bliver solgt til udbudsprisen, idet hun efter skilsmissen med  Prins Joachim fik overdraget huset kvit og frit, og der kun er tinglyst lån for 6.195.000 kr. ifølge tingbogen.

Det er liebhavermægleren Kristian Lützau, som står for salget af villaen på Svanemøllevej, men han ønsker ikke at svare på spørgsmål om ejendommen eller dens beboere.

»Jeg kan bekræfte, at ejendommen er til salg. Ellers har jeg ikke yderligere kommentarer,« siger han til Boliga.

Ren luksus

Der er ikke billeder inde fra selve ejendommen, men ifølge salgsopstillingen er der tale om en hvidpudset palæejendom opført i 1904 med røde teglsten med en grund på 1.176 kvadratmeter.

Ejendommen indeholder blandt andet to etager med kælder og en udnyttet loftsetage fordelt på bl.a. overdækket ankomstparti, hall med trappeløb til 1. sal, gæstetoilet og stort køkken/alrum.

Derudover er der  to stuer en suite, den ene med direkte udgang til en opholdsterrasse og spisestue med udgang til overdækket terrasse samt en vinkælder.

Ejendommen er omkranset af en hvidpudset mur, og en høj bøgehæk mod Svanemøllevej afskærmer huset fra nysgerrige blikke.

Jan Fog stod for salget

Huset ligger på Svanemøllevej på grænsen mellem Hellerup og Østerbro – et område, der er kendt for at huse en perlerække af luksusejendomme.

Grevinde Alexandra flyttede i 2005 ind i det store, hvide palæ  på Svanemøllevej 15, efter hun var blevet separeret fra Prins Joachim i 2004 og skilt året efter.

Den nu afdøde kendis-mægler Jan Fog stod for salget af villaen, der indbragte sælgeren 7.250.000 kr.. I dag er ejendommen vurderet til 9,65 mio. kr.

Overtog huset kvit og frit

Det var ikke Grevinde Alexandra selv, pungede ud med de familieindgraverede mønter, men derimod selskabet Svanemøllevej 15 ApS, som Prins Joachim på daværende tidspunkt ejede.

Året efter overtog hun huset kvit og frit som en del af ægtepagten med Prins Joachim.

Grevinden har siden da boet i den fashionable bolig med Martin Jørgensen, som hun blev gift med i 2007, og som hun nu skal skilles fra.

Se Alexandras luksusvilla HER.

Andre læser også