Den stolte mor skulle selvfølgelig også være med.

Tirsdag formiddag blev prins Christian indsat i Statsrådet med en historisk underskrift på Christiansborg – og han havde en uanmeldt gæst med sig.

Prins Christian fyldte som bekendt 18 år i oktober.

Derfor skulle han tirsdag indsættes i Statsrådet, så han for fremtiden kan agere vikar, hvis dronning Margrethe og kronprins Frederik er forhindret.

Ifølge kongehusets pressemeddelelse ville prins Christians indsættelse 'kun' blive overværet af netop dronning Margrethe og kronprins Frederik, men en ekstra gæst valgte at dukke op.

Det er uvist, om kronprinsesse Mary sad med ved selve bordet – men pludselig ankom hun til Christiansborg i en af kongehusets kronebiler, og da dagens Statsråd var slut, fulgtes kronprinsesse Mary hjem igen i samme bil som kronprins Frederik og prins Christian.

(I videoen øverst kan du se de tre forlade Christiansborg)

Her forlader kronprinsparret og prins Christian dagens Statsråd.
Her forlader kronprinsparret og prins Christian dagens Statsråd. Foto: Søren Lind
Vis mere

Statsrådet er en højtidelig ceremoni, der blev indført tilbage i 1948.

På Statsrådet underskriver dronningen sammen med en minister de love, som Folketinget har vedtaget. Regeringen orienterer derudover dronningen om nye lovforslag, som den vil fremsætte i Folketinget.

Selvom kronprinsesse Mary ikke var annonceret til at deltage i dag, er hun stadig en del af Statsrådet.

Ligesom prinsesse Benedikte og prins Joachim kan hun også varetage opgaven som stedfortræder, hvis dronning Margrethe, kronprins Frederik og nu også prins Christian ikke har mulighed for at deltage.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen':