Prins William er i øjeblikket i Australien med sin hustru, Catherine, hertuginde af Cambridge. Og det unge par går i de nøjagtigt samme spor, som Williams far Prins Charles gjorde, da han besøgte Australien tilbage i 1983 - ét år efter at William blev født.

Her var Charles sammen med prins Williams mor, den nu afdøde prinsesse Diana, taget til Australien, hvor de gik en helt særlig rute og blev fotograferet foran Australiens berømte røde kæmpesten Ayers Rock. Nu har William og Catherine valgt at lade traditionen gå i arv, og i mandags blev de fotograferet fra en næsten identisk position foran Ayers Rock.

AUSTRALIA-ROYALS/

Inden da havde parret nydt et sjældent øjebliks fred fra offentligheden, da de havde besøgt et vandhul i bunden af Uluru, som er Ayers Rocks officielle navn. Herefter havde deres tour guide, John Sweeney, og deres indfødte aboriginske guide, Sammy Wilson, ladet parret gå forrest ad en lille vej markeret med træstammer.

Sådan så det ud, da William og Kate blev fotograferet ved den ikoniske naturattraktion. (Foto: Reuters)

- Vi lader dem have lidt tid for dem selv. Det er eller ret sjældent på en tur som denne, sagde tour guiden John Sweeney ifølge Daily Mail.

Deres indfødte aboriginske guide, Sammy Wilson, fortalte desuden parret, hvordan denne del af Ayers Rock var blevet til. Han viste blandt andet et af de sidste hulemalerier, som var blevet lavet på den store røde sandsten, som Sammys bedstefar stod bag. Og det var ifølge Sammy Wilson et meget interesseret par, der lyttede til den lokale aboriginers fortællinger.

Udover en guidet rundtur omkring Ayers Rock, var parret vidne til en velkomstdans fra flere letpåklædte ældre aboriginske kvinder på Uluru-Kata Tjuta kultur center før de modtog gaver fra de lokale.

AUSTRALIA-ROYALS/