Da grevinden Anne Dorte af Rosenborg torsdag formiddag blev bisat fra Lyngby Kirke, skete det ved en ceremoni, som hun langt hen af vejen selv havde været med til at planlægge.

Den 66-årige grevinde sov stille ind på Gentofte Hospital 2. januar - mindre end otte måneder efter, at hun havde mistet sin mand gennem mere end 42 år, grev Christian af Rosenborg.

Efter grevindens eget ønske blev hun bisat i den kjole, som hun bar, da hun som blot 23-årige ekspeditrice sagde ja til dronningens fætter og med ét slag blev adelig.

Anne Dorte
Den 66-årige grevinde døde omgivet af sin nærmeste familie og ikke mindst af sine tre døtre, Josephine, Camilla og Feodora af Rosenborg, og sammen nåede de at planlægge, hvordan bisættelsen skulle foregå.

Et meget stort ønske hos grevinden var altså, at hun skulle have sin brudekjole på i kisten. Da Anne Dorte var død, kørte hendes ældste barnebarn Anastasia på 16 år med til Sorgenfri Slot for at hente sin mormors brudekjole.

Torsdag i sidste uge ringede Anne Dorte til sine døtre og fortalte, at de skulle komme til hospitalet. Hun følte, at hendes sidste time var nær.

- Min mor var klar i hovedet. Hun sagde, at nu ville hun dø. Så sagde vi, at så skulle vi have planlagt begravelsen, og da det var på plads, lagde hun sig, og så døde hun klokken otte i aftes, forklarer Josephine af Rosenborg til bt.dk umiddelbart efter dødsfaldet.Grevinden har altså sat sit eget præg på ceremonien. For eksempel har hun også selv valgt, hvilke samler der skulle synges.

I løbet af et langt sygdomsforløb blev Anne Dorte opereret to gange i halsen for kræft, og to gange har hun ifølge Billed Bladet været indlagt på hospice.

- Vi er rigtig glade på hendes vegne. Nu har hun fået fred og kan slippe for smerterne. Men vi er også rigtig kede af det. Vi er blevet forældreløse på kun syv måneder, sagde Josephine af Rosenborg til bt.dk.

- Hun har været svag længe. Hun har kæmpet en brav kamp mod kræften. Men hun har også været plaget af sorg efter at have mistet min far, sagde Josephine af Rosenborg i sidste uge til bt.dk.

Grevindens urne bliver nedsat på hendes mands gravsted.