Se hvad stylisten mener

Der var et utal af sorte og grå jakkesæt til stede til Christian Kjærs 70 års fødselsdagsfest i mandags på Sandbjerggaard. Kun én modig mand skilte sig ud, nemlig prins Henrik, som ankom til fest hos sin tætte ven og jagtkammerat, Christian Kjær, som en af de sidste.

Og hvilken entré. Prinsgemalen kom anstigende i en kombination af tidens absolutte ’in’-farve, koboltblå, i en kombination med lilla-indigo. Farver, som man i gamle dage forbandt med kongehuset.

Dior-silkeblazer

Han havde iført sig en lilla, stram kashmir-rullekrave, blå Christian Dior-silkeblazer, hvis logo ’CD’ matchede rullekraven, og en klassisk mørk habitbuks. Og som prikken over i’et et sjældent set halssmykke, en såkaldt ’bolo tie’, (også kaldet et westernslips), som består af et stykke reb, læder, eller i Prinsens tilfælde en bred sølvsnor, hvorpå man påsætter en poleret ædelsten eller andet stort smykke.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>Prins Henrik er en ener - 2

Og det outfit imponerer en af Danmarks kendte modeeksperter.

- Han er en ener. Lige så crazy Dronningen er med sin påklædning, lige så skør er han. Her er en modig mand, der med sættet signalerer, at han også er kunstner, siger stylist og makeup-artist Kenny Alexandr.

Især farvevalget får rosende ord med på vejen.

- Det er nogle skønne farver, der står godt til Prinsen. At jakken så er en Dior, er endnu bedre. Han har helt klart ramt den rigtige farveskala med dette sæt, lyder vurderingen fra eksperten.

Dog er helhedsindtrykket ikke lige i skabet, mener han.

- Det bliver aldrig rigtig smart med så stramt tøj til så... brunstig en herre, en så fyldig herre. Hans kropsbygning skal passe til tøjet, lyder den hårde dom.


<CHARENTITY>8</CHARENTITY>Prins Henrik er en ener - 2

Leopard-print

Om det usædvanlige halssmykke, siger han.

- Igen skiller han sig ud. Det er ikke et fashion statement, men det kan sagtens være noget, han har fået på en rejse, mener modeeksperten, som dog tilføjer kort:

- Måske skulle man lade souveniren blive hjemme en anden gang.

Generelt går det sjældent stille af sig, når prins Henrik dukker op til en festivitas.

- Vi har set ham i stort leopardprint, i gul fra top til tå tilsat grønne sejlersko. Han lever i en tidsalder, hvor vi ikke er helt med, lyder det fra Kenny Alexandr, som er vild med, at prins Henrik - og i øvrigt også dronning Margrethe - giver den gas på farveskalaen.

- Det er da supersjovt, at vi har en prins, der møder op i det her. Ligesom når Dronningen syr sine gardiner op og tager dem på til fest. Tænk, hvor kedeligt det ville være, hvis de kun gik i sort og hvidt.


<CHARENTITY>8</CHARENTITY>Prins Henrik er en ener - 2