Kronprinsfamilien var lørdag til søs for at heppe på prins Christian, der i denne weekend deltager i sin første kapsejlads med sin far, kronprins Frederik.

Der var ikke megen nervøsitet at spore hos den unge prins Christian, da han lørdag stak til søs på andendagen af De Åbne Danske Mesterskaber for Drager, der løber over hele weekenden og afholdes af Dragør Sejlklub.

Tværtimod syntes den unge tronfølger at være både søstærk og godt tilpas på bølgerne sammen med sin erfarne far.

Der var fuld fart over hele feltet, da startskuddet lød for de 33 dragebåde, der igen lørdag sejlede om kap i Øresund.

Båden Nanoq var bestemt ingen undtagelse, og det selvom der var en begynder i blandt den yderst rutinerede besætning, bestående af kronprins Frederik, den tidligere OL-landstræner i soling Anders Myralf og forhenværende verdensmester i matchrace Jesper Riise. Bådens fjerdemand var nemlig 10-årige prins Christian, som aldrig har sejlet om kap sammen med sin far før.

Der er fire sejlere om bord i dragebåden. Det var første gang, at kronprins Frederik havde gjort sin 10-årige søn Christian til en del af besætningen. Foto: Emil Hougaard.
Der er fire sejlere om bord i dragebåden. Det var første gang, at kronprins Frederik havde gjort sin 10-årige søn Christian til en del af besætningen. Foto: Emil Hougaard.
Vis mere

Dragen er verdens største og mest udbredte kølbådsklasse og blev opfundet af nordmanden John Anker i 1927. Det er en lang, smal båd, der i perioden 1948 til 1972 også var en olympisk bådtype.

Hele familiens opbakning

Knap var båden med de to prinser i på vej mod målstregen efter at have passeret det første mærke i lørdagens indledende ræs ud af tre, før kronprinsesse Mary dukkede op for at heppe på sin ældste søn og sin ægtemand.

Med sig i båden havde hun prinsesse Isabella, og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, som alle kunne se deres storebror konkurrere side om side med sejlere fra Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Rusland og New Zealand.

Iført hver sin redningsvest overværede hele familien spændt, da far og storebror kæmpede sammen om at komme først i mål.

Vigtigt med motion

Kronprins Frederik har gennem mange år været en meget aktiv mand, som både har gennemført maraton-, ironman- og langrendsløb. Særligt sejlads har dog altid betydet meget for den nu 47-årige tronfølger og frømand, der har deltaget flere gange ved både DM, EM og VM i dragesejlads.

En interesse, der heldigvis også lader til at optage prins Christian, da kronprins Frederik i sidste uge gav udtryk for, at han gerne ville dyrke sport med sine børn.

»Jeg bevæger mig meget med mine børn. De er stadig lidt for unge til, at jeg kan dyrke sport med dem, men vi har mange gode timer sammen, og de ser ofte deres far og mor i sportstøj,« sagde han til Her & Nu i anledningen af kronprinsens deltagelse i den årlige, landsdækkende begivenhed Skole OL.

Han fortalte desuden, at han sammen med kronprinsesse Mary lægger vægt på at gøre fysisk aktivitet og leg til en naturlig del af deres børns hverdag.

Prins Christian har flere gange demonstreret sine fodboldevner, og i 2013 mødte han Real Madrid-spilleren Cristiano Ronaldo, da holdet var i Danmark for at spille i Parken.

Professionel konkurrence

Flere topsejlere var at finde i bådene, der alle kæmpede for anden dag i træk for at kunne kalde sig vinder af De Åbne Danske Mesterskaber for Drager 2016.

Den tyske OL-guldvinder Jochem Schümann, den danske tidligere verdensmester Theis Palm og Dragør Sejlklubs formand og tidligere verdensmester Søren Hvalsø var blot nogle af de professionelle sejlere, som var med til at give prinserne kamp til stregen.