Fredag besøgte Kronprinsfamilien den lille færøske bygd Mikladalur, der med sit smukke klippelandskab og vilde hav imponerede den royale familie - ikke mindst syv-årige prins Vincent.

Kronprinsfamilien indledte torsdag sit første officielle besøg på Færøerne som familie, og undervejs har det været tydeligt, at ikke alle punkter på det officielle program har været lige spændende for kronprinsbørnene. Men fredag sidst på eftermiddagen i Mikladalur, der kun huser 24 faste beboere, var det en anden snak.

Prins Vincent sprang glad ud af kronprinsfamiliens bil og var tydeligvis begejstret for at være i den lille bygd, der med sin stejle klippeskråning, vandfald og bakkede landskab gav en hel del at gå på opdagelse i for den syv-årige prins, der også ville lege lidt med storebror under Jógvan Skorheims velkomsttale.

Prins Vincent gik entusiastisk i front på turen rundt i bygden Mikladalur. Vis mere

Prins Christian og prins Vincent fandt også tid til at lege. Vis mere

En stejl bakkeskråning og en lang række trapper førte kronprinsfamilien helt ned til vandkanten af den lille bygd, hvor også den færøske statue Sælkvinden befinder sig. Prins Vincent førte familien an hele vejen ned ad de mange trapper og hoppede glad fra sten til sten og proklamerede til sine forældre, at han gerne ville blive der.

Prins Vincent gik forrest og ledte familien ned ad de mange trapper, der fører til vandkanten. Vis mere

Endnu gladere blev prinsen dog, da det var tid til en klatretur på klippestykkerne op til statuen. Den syv-årige prins fik så let som ingenting kravlet op ad klipperne og poserede for de ventende fotografer, inden turen gik tilbage op ad trapperne og med helikopter tilbage til Kongeskibet Dannebrog.

Prins Christian, kronprinsesse Mary, prins Vincent, prinsesse Josephine, prinsesse Isabella og kronprins Frederik ved statuen 'Sælkvinden' i Mikladalur. Vis mere

Udover besøget i Mikladalur var kronprinsfamilien fredag også på besøg i Færøernes næststørste by, Klaksvik, hvor flere af byens børn blandt andet havde forberedt sangindslag. Derudover spiste kronprinsfamilien frokost på Færøernes mindste ø, Fugloy, hvor der også blev tid til en vandretur.

Kronprinsfamilien stillede op til et gruppebillede. Vis mere

Kronprinsfamilien er på officielt besøg frem til søndag.

Prins Christian og prins Vincent leger. Vis mere

Prinsesse Josephine og prins Christian får en krammer af kronprinsessen og kronprinsen. Vis mere
Kronprinsfamilien ankom til Mikladalur i helikopter. Vis mere
Prins Vincent var meget fascineret af historien, der blev fortalt om sælkvinden. Vis mere