Vennerne gav prins Henrik en scooter i fødselsdagsgave - den blev straks afprøvet foran Fredensborg

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der var familie- og fødselsdagshygge i den helt store stil, da Livgarden i rød galla i går trak op for dagens fødselar, 70-årige Henrik, som med hele familien var samlet på slotstrappen på Fredensborg.

Farfar klappede stolt sit ældste barnebarn, Nikolai, på håret, mens de sammen kom ud på trappen og kiggede på gardens hyldest. Henrik levede helt op til sine egne ord om, at han gerne vil være en god farfar.

Prins Henrik var også tydeligvis glad, da han blandt sine mange gaver fik en ny sølvfarvet scooter af vennerne. Oven i købet med både tilhørende styrthjelm med monogram og Krone 70-nummerplade. Scooteren kommer nu ikke til at køre i Danmark, men i Frankrig.

Henrik havde det store grin fremme og fuld fart på, da han afprøvede sit nye køretøj. Han tog turen fra teltet, hvor der blev serveret morgenkaffe for de mange fremmødte venner, hen langs Fredensborg og ud foran.

Gav den gas
70-årige Henrik gav sin nye scooter gas og skruede op for det drengede, som han stadig føler er indeni ham.

I hans yngre dage kunne man opleve prins Henrik køre på en velosolex, når han fra Marselisborg Slot skulle hen til sin tennisklub i Århus. Han havde tennisketsjer og bolde på bagagebæreren.

Med sit nye køretøj kan Prinsen nemt komme rundt på vinslottet Caïx, hvor familien elsker at være. Selv er han der i hvert fald tre gange om året, gerne i januar, og sammen med Margrethe i august og i september, når der er vinhøst.

Joachim og Alexandra holder også meget at være på slottet, ligesom Mary her føler sig yderst hjemme på ferie med Frederik.

Margrethe og Henrik viste fra morgenstunden, at den ægteskabelige lykke ikke fejler noget. Sammen kom de frem i sovekammervinduet på Fredensborg. Klokken var netop slået ni, da Henrik glad og smilende i morgenkåbe viste sig i vinduet med Margrethe i blomstret natkjole ved sin side.

Studentersangerne og Det Kongelige Kapel og over et halvt hundrede af vennerne gav i slotshaven deres version af »I østen stiger solen op«. Det var tydeligt, at regentparret nød morgensangen.

Frederik havde flag med
Med i sanghyldesten var også Mary, der var afslappet klædt i hvide bukser og sandfarvet gul cardigan. Frederik havde medbragt flag til uddeling for at fejre farmand. Hans sandfarvede jakke matchede fruens.

Blandt de morgenduelige venner var bl.a. Christian og Janni Kjær og Bent Fabricius-Bjerre, der ligesom Erik Brandt hører til Prinsens tennisvenner.

Alle var selvfølgelig også med ved festen i aftes. Også mange af slottets ansatte havde taget en pause fra deres arbejde for at lykønske Prinsen.

Efter sangen fortsatte festlighederne med fælles morgenmad i teltet, der var opstillet på græsset i gården mellem Fredensborg og Kancellihuset, Kronprinsparrets hjem.

Her blev der serveret kaffe og morgenbrød. Henrik havde da skiftet fra morgenkåbe til grå bukser og en læderjakke.

Blandt aftenens fødselsdagsgæster var udover det svenske kongepar, dronning Silvia og kong Carl Gustaf, også prinsesse Benedikte, men uden prins Richard, græske ekskong Konstantin og Anne-Marie, hele Henriks franske familie, en række udenlandske prinser og prinsesser.

Af vennerne herhjemme deltog bl.a. Jacob Asbæk, Peter og Susanne Heering, Peter Parkov, Eddie Skoller, Henriette Zobel og Peter Zobel samt generalløjtnant Kjeld Hillingsø med fru Birgitte.

cath@bt.dk