Det gik over al forventning, da de kendte fløjtetoner fra 'Only teardrops' satte i gang i aftes i Borgholm på den svenske ø, Öland og den danske grand prix-vinder Emmelie de Forrest sang: The sky is red to night foran hele den svenske kongelige familie inklusive det nygifte par, Madeleine og Chris O'Neill, og et par tusinde publikummer.

- Man kunne godt mærke, det var en sang, publikum kendte, lyder det beskedent fra Emmelie de Forrest, da bt.dk fanger hende på telefonen, inden hun går om bord på et fly, der skal bringe hende til Stockholm.

Selv om det især er den danske grand prix vindersang, som den dansk/svenske barfodede sangerinde er blevet kendt for, kunne svenskerne ikke nøjes med kun at høre det det ene nummer til kronprinsesse Victorias 36 års fødselsdag.

Emmelie de Forrest fik nemlig også lov til at synge sin nye single, 'Hunter and pray'. Og det var populært, kunne hun se.

- Jeg kunne se, at kronprinsesse Victoria rigtig godt kunne lide 'Hunter and pray'. For da jeg sang den, var hun meget optaget af den, fortæller Emmelie de Forrest, der også tror, at den kongelige familie i Sverige havde set hende vinde grand prixet i Malmø.

- Ja, jeg tror, de havde set grand prixet, for svenskerne er jo gale med grand prix, siger dette års vinder.

Selv om Emmelie de Forrest har haft styrtende travlt efter sejren den 18. maj med at synge sin vindersang her og der og alle vegne, og dermed har fået masser af sceneerfaring, så var aftens optræden for den svenske kongefamilie noget helt særligt.

- Jeg var spændt. Men jeg var måske lidt i træning, fordi jeg næsten lige har sunget for kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte, da de var i Tyskland i sidste måned. Og der var jeg også ret spændt. For man bliver ekstra spændt - det har jeg også talt med Darin, Robin (Stjernberg, red.) og Louise Hoffsten om, når det er de kongelige. Og de har det på samme måde. For det er noget ekstra specielt, når de kongelige sidder helt oppe foran scenen og man kan kigge lige ned på dem. Så er det klart, at man gerne vil gør det ekstra godt, fortæller Emmelie de Forrest og bekræfter, at hendes knæ gik i samme takt som kastagnetterne hos en flamencodanser, inden hendes optræden.

Men Emmelie de Forrest havde slet ikke grund til at være nervøs. For både de kongelige og resten af det svenske publikum var vilde med den danske grand prix-vinder og havde en fest på Öland i aftes.

- Jeg kiggede flere gange ned på Victoria, som så rigtig glad ud. Ja, det gjorde både hende og Daniel. De så ud til at nyde aftenen, siger Emmelie de Forrest, som fik total optur, da hele den kongelige familie bagefter kom op på scenen og hilste på artisterne.

- De sagde tillykke med sejren til mig. Victoria sagde også noget fint til mig med, hvilken røst. Mens Madeleine og Chris O'Neill sagde, de havde været amazed, fortæller en glad og stolt Emmelie de Forrest til bt.dk.

I aften står hun igen på scenen, når hun skal synge til Alsang på Skansen. Men heldigvis bliver der også tid til lidt familiehygge for den unge grand prix-vinder.

- Men jeg får også tid til at se min familie, mine søskende, nevøer og niece, der alle bor i Stockholm i dag. Dem skal jeg hjem til, lige så snart der har været lydprøve i dag, fortæller Emmelie de Forrest, som altså endnu en gang er klar på den svenske scene i aften.