Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Dronning Margrethe er blevet protektor for den landsdækkende fejring af dansk teaters 300 års jubilæum til september.

I den anledning deler Kongehuset nu en række billeder af den kulturengagerede majestæt, hvor man ikke mindst kan se den daværende prinsesse Margrethe på scenen i prangende kostumer.

Det første billede er dog af nyere dato, hvor dronning Margrethe kan ses i Kongelogen på Det Kongelige Teater – hendes faste plads i det historiske teater, hvorfra hun har overværet et utal af skuespil, balletter og operaer gennem tiden.

Det billede prydede forsiden af bogen 'Med Dronningen i Det Kongelige Teater', men de resterende to billeder er fra Hendes Majestæt Dronningens Håndbibliotek.

Det andet billede kan derimod dateres tilbage til 1954, hvor hun endnu kun var prinsesse.

Her ses den dengang 14-årige prinsesse Margrethe i fornem mellemøstlig perlebesat mundering på scenen på Zahles Skole i rollen som Gulnare i Adam Oehlenschlägers lystspil 'Aladdin'.

På det tredje billede kan dronning Margrethe ses i endnu et prægtigt kostume og med tilhørende royal make up.

Samme år spillede hun nemlig også rollen som dronning Juliane Marie i teatersalen på Fredensborg Slot for sine forældre, den daværende kong Frederik d. 9. af Danmark og dronning Ingrid.

For dronningen har lige siden barndommen været stærkt interesseret i teater og ballet, og hun har spillet med i flere skolekomedier og opført små teaterforestillinger med søstre og veninder i teatersalen på Fredensborg Slot, hvor hun stadig ynder at benytte halvdelen af året og ikke mindst afholder større festligheder.

Dronning Margrethe er fortsat både tilskuer og ikke mindst bidragsyder til den danske ballet- og teaterscene.

Senest har hun for ottende gang fungeret som både scenograf og ikke mindst kostumedesigner på forestillingen 'Snedronningen', der spilles i Tivolis koncertsal.

Derfor passer det formentligt Hendes Majestæt glimrende, at hun som ny protektor for Foreningen Dansk Teater 300 år i løbet af året vil deltage i en række kulturelle arrangementer.

Andre læser også