Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill
Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill Foto: HANDOUT

Prinsesse Madeleine og hendes forlovede Chris O'Neill behøver ikke at blive uvenner om, hvem der skal først i bad om morgenen i deres fælles hjem på Manhattan i New York.

For når prinsesse Madeleine kysser sin forlovede farvel og ha' en god dag om morgenen for at gå på arbejde I dronning Silvias velgørenhedsorganisation, World Childhood Foundation, som ligger tæt på FN bygningen, så bliver Chris hjemme i parrets fire værelses lejlighed på 100 kvadratmeter.

Den ligger i en eksklusiv bygning i Midtown East området nær New Yorks grønne åndehul, Central Park og koster den nette sum af 40.000 svenske kroner om måneden i husleje.

Ifølge den svenske avis, Aftonbladet er det herfra den finansielle rådgiver og mangemillionær tjener til sit daglige brød. Og når han trænger til at klare hovedet fra det hektiske liv på aktiemarkedet, så går han sig en rask en tur rundt på Manhattans brede fortove med prinsesse Madeleines lille foxterrier, Zorro, i snor.

Den 38-årige O'Neill har i de sidste 16 år arbejdet i finansbranchen i velrenommerede firmaer som NM Rothchild & Sons og Steinberg Asset Management. Han er mangemillionær og har tjent sine mange penge i finansbranchen.

For som sin far, Paul O'Neill, der til sin død i 2004 var en fremgangsrig amerikansk bankmand, har Chris O'Neill også ambitioner. Han valgte nemlig at sige op for at blive medejer i Noster Capital. Og det var nok ikke en uklog beslutning. I slutningen af 2011 var fonden god for omkring 460 millioner svenske kroner. Derudover har Chris O'Neill investeret i flere forskellige slags virksomheder, blandt andet den populære in- og kendisrestaurant, The Darby.

Noster Capital har hovedkontor i London, og Chris O'Neill er derfor ofte i London. Fuldstændig som tilfældet er i dag fredag, dagen efter hans forlovelse med prinsesse Madeleine blev offentliggjort.

For selv om Chris O'Neill har base i New York, er det i London, han har sine rødder. Her blev Chris O'Neill født med en sølvske i munden, og voksede op omgivet af sine fem ældre halvsøstre, som hans mor har fra andre forhold. Han har gået i eksklusive privatskoler som den schweiziske Institut auf dem Rosenberg i St. Gallen, der tager imod 250 elever om året. Og hvor de velhavende forældre årligt må punge ud med 600.000 kroner for at have deres børn på skolen.

Efter Chris O'Neill havde fået sin studentereksamen, flyttede han til USA for at læse internationale studier på Boston University, hvor han tog en bachelorgrad. Senere tog han en master på Columbia Buisness School i New York.

Dermed var vejen lagt til et fortsat liv i overklassens fine cirkler, hvor han har forstået at navigere rundt. Madeleines forlovede er blandt andet venner med flere indflydelsesrige personer. En af dem er milliardæren, Jamie Dingman, som var den, der introducerede sin ven for den svenske prinsesse. Madeleine kendte i forvejen Jamie Dingman, der via prinsessen lærte golfspilleren Tiger Woods og hans daværende svenske kone, Elin Nordegren, at kende. Og som Dingman i øvrigt havde en affære med.

Før Chris O'Neill lærte den svenske prinsesse at kende, levede han et ægte jetset liv med hyppige besøg på New Yorks hotteste natklubber. Her sås han ofte med sin daværende flamme, undertøjsmodellen Maryam Abdullina, der kommer fra Uzbekistan.

Men selv om Chris O'Neill har levet det vilde jetset liv, så kender han også etiketten i samfundets øverste lag til fingerspidserne. Derfor var han også klar over, at selv om han fra første sekund blev meget tiltrukket af den svenske prinsesse, vidste han, at diskretion er mere end en æressag, hvis man vil nå helt til tops på samfundslagenes bonede gulve. Og især når det handler om de kongelige.

Derfor valgte han i første omgang anonymt at donere 700.000 dollars af sin millionformue til World Child Foundation, men sørgede samtidig for, at hans donation diskret kom prinsessen for øre. Madeleine blev selvfølgelig både overvældet og meget glad for den store økonomiske anerkendelse af sin mors projekt.

Selv om det var et meget godt scorekort Chris O'Neill smed, så har han vist sin prinsesse at han støtter hendes arbejde med at hjælpe udsatte børn. På trods af han er en voksen mand på 38 år, så bærer han ligesom Madeleine og dronning Silvia et perlearmbånd fra World Childhood Foundation.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.