Kronprins Frederik kan tage turen frem og tilbage over Storebælt til DRs Sport 2015 i Herning uden frygt for at skulle møde en lukket bro.

Sidste år endte det med en skandale, da BT kunne afsløre, at kronprins Frederik trodsede stormen Egons vind og vejr - og en lukket bro.

I sin bil med nummerpladen ‘Krone 7’ blev kronprinsen eskorteret over Storebælt af politiet.

Det vakte stor forargelse hos de flere hundrede bilister, der måtte vente 14 timer på, at broen åbnede for trafik.

Men der er godt nyt til ‘brobizzen’ kronprins Frederik. I år kan han læne sig tilbage i sædet og nyde turen over Storebælt uden frygt for, at broens bomme bliver lukket. Også selvom han skulle vælge at tage en overnatning i det midtjyske.

For selvom DMIs prognose viser, at der kommer sne natten til lørdag, og at der kan komme isslag visse steder i landet, er det ikke noget, de tager så tungt hos Storebælt.

»Vores prognose siger ‘almindelige vejforhold’. Vi kan forvente frosne vejbaner i nat (natten til lørdag, red). Men vi forebygger med saltning,« lyder meldingen fra Sund & Bælt.

Der er på nuværende tidspunkt ingen tegn på, at broen bliver lukket i weekenden, lyder det. For det er en ganske normal vinter-situation, vi befinder os i.

Så Danmarks kommende konge kan cruise ‘Krone 7’ trygt og sikkert til og fra Herning i weekenden for at deltage i Sport 2015, hvor der skal uddeles priser til sidste års flotteste sportspræstationer.