Madeleine og Christopher
Madeleine og Christopher Foto: HANDOUT

Så er der sat dato på, hvornår Prinsesse Madeleine og hendes forlovede Christopher O'Neill skal giftes.

Det sker den 8. juni til næste år i Slotskirken på det kongelige slot i Stockholm, fremgår det af kungahuset.se. Forlovelsen blev offentliggjort den 25. oktober.

Bryllupsdatoen er ikke verdens største overraskelse. Allerede i oktober meddelte det svenske hof, at det ville blive et sommer-bryllup. Svenske medier har tidligere afsløret, at det efter al sandsynlighed ville blive i juni. Brylluppet vil stå bare to dage før den svenske prinsesses 31 års fødselsdag.

Det lå ellers i kortene, at den attraktive Madeleine skulle giftes med landsmanden Jonas Bergström. Han blev godkendt af den svenske regering i 2009 som hendes kommende mand. Men i 2010 kom det frem, at Bergström havde været utro, og så var den potte ude.

Efterfølgende brød Madeleine sammen, flyttede til New York, hvor hun stadig er tilknyttet sin mor, dronning Silvias World Childhood Foundation. Mødet med den engelsk-amerikanske finansmand Christopher O'Neill har fået prinsessen til at blomstre op igen.

Ikke alle svenskere er lige begejstrede ved nyheden om det forestående ægteskab. O'Niell arbejder i en af de omstridte hedge-fonde, Noster Capital, der er mange ses som hovedansvarlige for finanskrisen. På grund af fondenes spekulation i at ødelægge aktieselskabsnoterede virksomheder. Svenske erhvervsmedier mener ikke, at Christopher O'Neill troværdigt kan repræsentere Sverige. 

Aftonbladet har afsløret, at O'Neills firma har købt statsobligationer i udviklingslande og spekuleret i at disse lande skulle komme i økonomiske problemer, så obligationernes værdi ville falde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.