Så er den store royale bryllupsuge skudt i gang i Luxembourg.

32-årige prinsesse Alexandra, der er nummer syv i arvefølgen til den luxembourgske trone, blev lørdag eftermiddag gift med franskmanden Nicolas Bagory i Luxembourgs hovedstad Luxembourg.

Vielsen foregik på byens rådhus med deltagelse af hele den royale luxembourgske familie, men her stopper festen ikke.

Man har nemlig valgt at køre en dobbelt-vielse, så man efter denne weekends borgerlige vielse afholder en religiøs ceremoni næste lørdag i Sydfrankrig.

Prinsesse Alexandra og Nicolas Bagory på vej ud af rådhuset i Luxembourg.
Prinsesse Alexandra og Nicolas Bagory på vej ud af rådhuset i Luxembourg. Foto: JULIEN WARNAND
Vis mere

Prinsesse Alexandra er storhertug Henri og storhertuginde Maria Teressas næstyngste barn. Hun har i alt fire brødre.

Da det sidste år i november kom frem, at hun var blevet forlovet med Nicolas Bagory, havde man ikke hørt meget til deres forhold forinden.

Muligvis af samme grund gav hoffet sammen med annonceringen en beskrivelse af det nye familiemedlem, hvor det blandt andet lød, at Nicolas Bagory er vokset op i Bretagne, har studeret statskundskab og i dag arbejder med at opstarte sociale og kulturelle projekter.

Der var umiddelbart ingen deltagelse fra det danske kongehus ved dagens bryllup.

Dronning Margrethe og prins Henrik da de i 2012 deltog i arvestorhertug Guillaumes bryllup i 2012.
Dronning Margrethe og prins Henrik da de i 2012 deltog i arvestorhertug Guillaumes bryllup i 2012. Foto: FRANCOIS LENOIR
Vis mere

Af det danske kongehus' kalender kan man se, at kronprins Frederik i dag i stedet var i London for at hædre britiske soldater, mens kronprinsesse Mary er taget på klimatur til østaterne Vanuta, Fiji og Australien med minister for udviklingssamarbejde og global politik, Dan Jørgensen.

Da prinsesse Alexandras ældste bror, arvestorhertug Guillaume blev gift i 2012 deltog dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, ligesom der i 2004 var deltagelse fra storhertugfamilien til det danske kronprinsepars bryllup.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen':