Det kan godt være, at hertuginde Meghan er ekstremt upopulær i Storbritannien, men i USA er det en ganske anden sag.

Og nu mener royale korrespondenter i England, at hertuginden seriøst overvejer at gå ind i amerikansk politik, efter hun endnu engang har blandet sig i debatten, efter højesteret fjernede amerikanske kvinders ret til fri abort.

Højesterets kontroversielle beslutning fik forleden hertuginde Meghan til at sige til Vogue-journalisten Gloria Steinem, at hun har planer om at tage til forbundshovedstaden, Washington, D.C. som en reaktion på afgørelsen.

Hertuginden har tænkt sig at deltage i en protestmarch foran USAs politiske hjertekammer, Capitol.

Hertuginde Meghan og prins Harry var med på tålt ophold, da briterne fejrede Dronningens imponerende 70 år på troden. De deltog ikke i de fleste officielle begivenheder, men fik dog lov at komme med i St. Pauls Cathedral, hvor Dronningen desværre ikke var med.
Hertuginde Meghan og prins Harry var med på tålt ophold, da briterne fejrede Dronningens imponerende 70 år på troden. De deltog ikke i de fleste officielle begivenheder, men fik dog lov at komme med i St. Pauls Cathedral, hvor Dronningen desværre ikke var med. Foto: Albert Nieboer
Vis mere

En af hertuginde Meghans største kritikere, Dan Wootton, skriver i Daily Mail, at det hele tiden har været hertugindens plan at søge indflydelse i USA.

»Jeg  er overbevist om, at der er noget større i gang. En eventuel plan om at stille op til et politisk embede. Hun er besat af amerikansk politik, og jeg tror kun, at hendes indtræden i Kongehuset har været en brik i et større spil« sagde en kilde ved det britiske hof til Wotton, da hertuginde Meghan stadig var en del af det britiske kongehus.

Wotton mener nu at vide, at hertuginden vil helt til top.

»Hvilket job er større end at være prinsesse i det britiske kongehus? Det er selvfølgelig at blive USA's første kvindelige præsident.«

Skulle det ske, ville prins Harry således blive USA's første førstemand.

Flere britiske og amerikanske medier er allerede begyndt at tro, at Markle forsøger at cementere sin position på yderste amerikanske venstrefløj i det demokratiske parti. Dem, der betegnes som 'woke'. Det har fået den konservative avis, Daily Mail, til at kalde hende for 'Duchess of woke.'

Hun har desuden hyret PR-kvinden Miranda Barbot, som har arbejdet for præsident Obama. Det var Barbot, der var med til at sikre den amerikanske præsident four more years tilbage i 2012.

Da B.T. var i London i forbindelse med dronning Elizabeths jubilæum var prins Harry og heruginde Meghan rasende upopulære på gaden.

»Nævn ikke hans navn. Vi vil ikke have amerikanerne her,« sagde en af fremmødte.

De fleste briter, B.T. talte med, var meget utilfredse med parret og deres exit fra det britiske kongehus.

Men sådan er det ikke i USA, og specielt ikke blandt venstreorienterede i Hollywood. Her er prinsen og hertuginden blevet et symbol på et opgør med patriarkatet i deres farvel til det britiske kongehus.

I et interview med Oprah Winfrey i 2021 sagde hertuginde Meghan, at hun havde fået mundkurv på af Kongehuset. Hun fortalte også, at hun var blevet mobbet af briterne, og at et ældre medlem af Kongehuset havde været bekymret for, hendes barns hudfarve ville være 'for mørk'.

Det satte gang i en race-debat både i Storbritannien og i USA i kølvandet på hele Black Lives Matter-bevægelsen.

Interviewet hos Oprah Winfrey blev således kritiseret i England, men hyldet i USA. Og derfor er det ikke utænkeligt, at hertugindens politiske ambitioner kan føre til noget i Guds eget land.

Også Daily Beast's royale korrespondent, Tom Sykes, mener, at hertuginden har planer om at stille op som præsidentkandidat på et senere tidspunkt.

Tidligere har hertuginde Meghan også rettet henvendelse til den amerikanske kongress for at opfordre dem til at indføre barsel for amerikanske kvinder.

Om de mange kommentatorer får ret, kan kun tiden vise.