Prins Henrik indleder torsdag kampen om DM i dragesejlads i Sønderborg. Og kronprins Frederik hopper efter sigende på sin egen dragebåd fredag.

Der ventes noget der ligner »sejlerkrig« i det skønne sønderjyske farvand, Alssund.

Når Dannebrog i formiddag har lagt til kaj i Sønderborg, er prins Henrik og hans besætning allerede klar til at dyste i Danmarksmesterskabet i Dragesejlads.

Desuden lurer kampen om det meget eftertragtede Marblehead Trophy, som Henriks båd vandt sidste år.

»Det er det største DM i drage klassen nogensinde. Der kommer ti verdensmestre, både Gold Cup-vindere og VM-vindere, der skal ud at dyste med de 38 både, der er tilmeldt,« fortæller Bertel Mollerup, formand for Sønderborg Yacht-Club.

Det er tophemmeligt. Men prins Henrik, der i går kom til Sønderborg, er ikke den eneste fra kongehuset, der deltager i »søslaget«, der varer til 1. august.

Frederik og Mary er dagen igennem Sønderborgs officielle gæster.

Derfor kan Kronprinsen selvfølgelig ikke fra starten være med i dragesejladserne. Men det ventes, at Frederik uden for nummer springer på en af dragesejlernes både i den resterende del af sejladserne. De slutter 1. august.

Når Prinsen har bestemt, at der også skal dystes om Marblehead Trophy, den ældste pokal, der nogensinde er sejlet om i drageklassen, er det fordi hans båd sidste år vandt trofæet, og derfor bestemmer, hvor »søslaget« skal stå. Henrik var ikke selv med, da hans båd, »Najade«, vandt. Det klarede Prinsens gast, Lars Hendriksen, som kaptajn.

Frederik med et par dage
»Om netop Marblehead Trophy er der krig på kniven. Tyskerne har sendt Vincent Hoesch, som er Tysklands dygtigste sejler. Han har nærmest vundet det hele inden for sejlsport- både EM, VM og Gold Cup,« siger Lars Hendriksen, som selv er Gold Cup-vinder og engang regerende europamester.

Han fortæller, at når så mange store, udenlandske sejlere deltager, er det ikke mindst på grund af Marblehead Trophy.

»Den der vinder, kan tage trofæet med hjem til sin klub. I 20 år har det været i Tyskland - indtil sidste år - men nu er tyskerne kommet op for at vinde det tilbage. Men det skal vi nok sørge for, at de ikke gør,« lover Lars Hendriksen. Bertel Mollerup kan ikke sige, hvilken båd Kronprinsen vil benytte.

»Kronprinsen deltager altid udenfor nummer, udenfor konkurrencen, men deltager selvfølgelig i selve konkurrencen og regatta. Hans båd deltager i hele perioden. Men om han springer på i en eller to dage, det aner jeg ikke,« siger formanden.

Andre læser også