Oprindeligt var planen, at Royal Run bogstaveligt talt skulle løbe af stablen 1. juni i Danmark og 28. maj i Grønland. Men på grund af corona-krisen er der nu truffet en beslutning om at udskyde løbet.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside, hvor det lyder, at danskerne i stedet får lov til at løbe med kronprinsen 6. september i Danmark og 30. august i Grønland.

På Instagram udtrykker kronprinsfamilien desuden ærgelse over, at løbet er udsat:

'Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run.'

'Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed. Vi håber alle seks, at Royal Run kan blive et stort samlingspunkt efter sommerferien, og at alle indtil da passer på sig selv - og hinanden,' lyder det fra familien på kongehusets officielle Instagram-profil.

På det sociale medie er der også delt et billede af dem. Her sidder kronprins Frederik, kronprinsesse Mary sammen med sønnerne prins Christian og prins Vincent samt døtrene prinsesse Isabella og prinsesse Josephine på en trappesten omgivet af løbesko.

Men de må altså have lidt tålmodighed, for skoene kommer som nævnt ikke i brug foreløbig.

For nuværende har 80.000 danskere tilmeldt sig den royale løbetur, som finder sted i København/Frederiksberg, Sønderborg, Odense, Aalborg, på Bornholm og i Nuuk.

Selvom Royal Run nu er udskudt til efteråret, er der stadig mulighed for at tilmelde sig til de forskellige løb - lige med undtagelse af løbet i Sønderborg, hvor der er udsolgt.

Beslutningen om at udskyde er truffet af en enig styregruppe i samråd med de lokale arrangører, kongehuset og mediepartneren TV 2.

»Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato,« siger Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund, på vegne af Royal Runs styregruppe.

Han håber, at Royal Run kan bidrage til at samle folket igen, når coronaudbruddet forhåbentligt er under kontrol til efteråret.

»Den nuværende situation påvirker os alle, også i Grønland, og det er for rigtig mange mennesker en meget vanskelig tid. Vi glæder os derfor til, at vi sammen til Royal Run efter sommer kan mødes i en glædelig folkefest i kølvandet på denne meget alvorlige tid.«

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af konprins Frederiks 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Løbet var så stor en succes, at det blev gentaget i 2019. Denne gang dog uden kronprinsen i løbeskoene. Han havde nemlig kort forinden pådraget sig en diskusprolaps i venstre side.

Han var dog til stede ved løbet i København, hvor han førte an på sin cykel, mens resten af kronprinsfamilien løb med danskerne.