Hun er ung, smuk, rig og tilhører en af Europas mest feterede kongelige slægter som barnebarn af Monacos fyrste Rainier og ikoniske fyrstinde Grace Kelly. Og så ligner hun sin mor prinsesse Caroline på en prik.

Efter årevis med intens rampelys har der dog de seneste år været relativt stille om prinsesse Carolines datter Charlotte Casiraghi. Og det er der god grund til. Hun har tilsyneladende lagt det vilde jetsetliv lidt på hylden for at beskæftige sig med noget helt andet.

Hvor man før i tiden så Grace Kellys barnebarn blandt jetsettet ved diverse ridestævner, kongelige begivenheder, i eksklusive selskaber langs den franske sydkyst eller som model for luksusmærket Gucci, så har Charlotte Casiraghis liv de seneste år taget en drejning.

Billeder på de sociale medier afslører, at smart designertøj er blevet skiftet ud med graviditetsbadedragter, flotte opsatte frisurer er blevet afløst af løst hår, og ture med barnevogn er blevet hverdag. Jetsetteren er nemlig blevet småbørnsmor.

En højgravid Charlotte Casiraghi, da hun ventede sit andet barn.
En højgravid Charlotte Casiraghi, da hun ventede sit andet barn. Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

Dertil kommer, at hun har kastet sin kærlighed på både en ny mand og på filosofi. Sidstnævnte har hun skrevet flere bøger om, og det har givet hende et nyt perspektiv i livet, fortalte hun sidste år til den mexicanske udgave af Vogue.

»Det (filosofi og litteratur, red.) gav mig styrke til at være mig selv. Jeg fandt mine kollegaer, jeg følte mig forstået gennem hårde tider i livet. Når jeg kunne udtrykke mig selv og føle mig forbundet med store tænkere, følte jeg mig sikker,« fortalte Charlotte Casiraghi ifølge det amerikanske magasin Hola.

Som barnebarn af fyrsten og fyrstinden af Monaco, som niece til Monacos nuværende fyrst Albert og som datter af Monacos smukke prinsesse Caroline har Charlotte Casiraghi fra sin tidlige barndom været vant til at være i rampelyset. Ikke mindst fordi hendes forældres forhold var lidt af en skandale.

Hendes fraskilte mor var allerede gravid i tredje måned, da hun 29. december 1983 giftede sig på ny med den italienske playboy Stefano Casiraghi. Han kom fra en rig italiensk erhvervsfamilie, var selv jetsetter og erhvervsmand og havde en forkærlighed for speedbåde.

Charlotte Casiraghi ses her sammen med sin mand, Dimitri Rassam (tv) og sin lillebror Pierre Casiraghi (th) samt dennes kone Beatrice Boromeo. Selv om Charlotte Casiraghi officielt ikke bærer titlen som prinsesse, så er hun alligevel den 11. i tronfølgen til Monacos trone.
Charlotte Casiraghi ses her sammen med sin mand, Dimitri Rassam (tv) og sin lillebror Pierre Casiraghi (th) samt dennes kone Beatrice Boromeo. Selv om Charlotte Casiraghi officielt ikke bærer titlen som prinsesse, så er hun alligevel den 11. i tronfølgen til Monacos trone. Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere

Sidstnævnte blev hans død, da han i en alder af kun 30 år døde i en bådulykke ud for Monacos kyst. Inden da havde han nået at få tre børn med prinsesse Caroline: Sønnen Andrea, datteren Charlotte samt sønnen Pierre.

Både prinsesse Caroline og hendes søster prinsesse Stéphanie har været en vigtig og populær del af det sydeuropæiske jetset siden deres fødsel. Ikke mindst grundet idoliseringen af deres mor, fyrstinde Grace, samt hendes tragiske død i en bilulykke ved Monaco i 1982.

Men de to søstre var også kendt for deres lidt skandaløse liv.

Den nu 63-årige prinsesse Caroline giftede sig allerede første gang som 21-årig og er for tiden i sit tredje ægteskab med prins Ernst-August af Hannover. Parret har dog i årevis levet adskilt – angiveligt på grund af prinsens hang til sprut.

Prinsesse Caroline ses her sammen med sin anden mand, Stefano Casiraghi.
Prinsesse Caroline ses her sammen med sin anden mand, Stefano Casiraghi. Foto: DSK
Vis mere

Både prinsesse Caroline og prinsesse Stéphanie fik børn i en ung alder, mens deres storebror fyrst Albert ventede, til han var godt oppe i årene. Han var 53 år, før han i 2011 giftede sig med den sydafrikanske svømmer Charlene Wittstock, som han efterfølgende fik tvillinger med.

Dermed var interessen for prinsesse Caroline og prinsesse Stéphanies børn umættelig op gennem 90'erne og 00'erne.

Ifølge kongehusekspert og historiker Lars Hovbakke Sørensen er det helt naturligt, at interessen for fyrst Alberts søstre niecer og nevøer var størst, indtil han selv fik børn.

»Grace Kelly skabte stor fokus. Og derfor var der stor fokus på den nuværende fyrstes søstre, da de levede det vilde jetsetliv, skejede meget ud og optrådte meget letpåklædte. Nu er der ikke så meget opmærksomhed omkring dem længere, fordi de er kommet længere ud i arvefølgen, fordi fyrsten har fået sine egne børn. Det er lidt det samme, som vi ser med prins Joachim og i andre europæiske kongehuse. Alberts søstre bliver lidt tilovers,« forklarer han.

Charlotte Casiraghi med sin mor, prinsesse Caroline.
Charlotte Casiraghi med sin mor, prinsesse Caroline. Foto: ERIC GAILLARD
Vis mere

Charlotte Casiraghi virker nu til at have det meget godt med det knap så intense rampelys.

Den nu 33-årige kvinde, der i 2012 lagde sag an mod papparazzifotografer, som hun mente forfulgte hende, ægtede i 2019 sin anden mand, filmproduceren Dimitri Rassam.

Parret har sammen sønnen Balthazar, som blev født i oktober 2018.

Desuden har Charlotte Casiraghi sønnen Raphael på seks år med sin tidligere mand, skuespilleren Gad Elmaleh.

Nu om dage kan man af og til se den royale jetsætter i et lidt mere afslappet påklædning.  
Nu om dage kan man af og til se den royale jetsætter i et lidt mere afslappet påklædning.   Foto: SEBASTIEN NOGIER
Vis mere