Prins Joachim mistede sit jagttegn sidste forår, da han havde glemt at indberette sit vildtudbytte året før. Både kronprins Frederik og prins Henrik havde papirarbejdet i orden.
Prins Joachim mistede sit jagttegn sidste forår, da han havde glemt at indberette sit vildtudbytte året før. Både kronprins Frederik og prins Henrik havde papirarbejdet i orden. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Prins Joachim er en garvet jæger, og han går ofte på jagt med sine nære venner i de nordsjællandske skove. Men selv om han i årenes løb har nedlagt kronhjorte, harer og andet vildt, så mistede prinsen sidste forår sit jagttegn.

Han havde ikke i tide indberettet sit vildtbytte fra 2014. Det samme gjaldt for 7-8.000 andre danskere, oplyser Naturstyrelsen.

Sidste forår bad Naturstyrelsen prins Joachim oplyse, hvor meget vildt han skød i 2014, hvilket ifølge nye regler er en forudsætning for, at man kan få udstedt et gyldigt jagttegn til året efter.

Men der skulle flere rykkere til, før Joachim endelig valgte at fortælle, hvor mange dyr han havde skudt året før.

Intet tyder dog på, at den danske prins har været på jagt uden et gyldigt jagttegn, og det ville da også have været alvorligt, hvis det havde været tilfældet, forklarer Dansk Jægerforbund.

»Det er smask ulovligt at gå på jagt uden jagttegn. Hvis jægerne ikke opfylder reglerne, så mister vi den samfundskontrakt, vi har med det omkringliggende samfund,« siger pressechef Torsten Søndergaard fra Dansk Jægerforbund.

Ingen særregel

Selv om de kongelige har visse privilegier, som den almindelige borger ikke har, så gjorde Naturstyrelsen i et brev fra 1. april 2015 det klart, at de ikke kunne udstede et nyt jagttegn til prinsen.

’Dit jagttegn kan på nuværende tidspunkt ikke udstedes. Det skyldes, at Naturstyrelsen ikke har modtaget din indberetning af vildtudbytte for jagtåret 2014, hvilket er en forudsætning for udstedelsen af dit nye jagttegn’, skrev Naturstyrelsen.

1. april 2015 er præcis den dato, jagtsæsonen for 2015 og 2016 blev skudt i gang. I brevet fik prinsen en frist til 22. april, ellers ville Naturstyrelsen tilbagebetale jagttegnsafgiften, som han allerede havde betalt, til prinsens NemKonto.

Men først over en måned senere, 6. maj, oplyste prins Joachim endelig om vildtudbyttet for 2014. Den danske prins var angiveligt ikke alene om at få rykkerbreve fra myndighederne.

»Vi sendte breve ud til 7.000-8.000 andre jægere, som ikke havde indberettet deres jagtudbytte,« fortæller Nina Herskind fra Naturstyrelsen.

Ifølge BTs oplysninger havde hverken kronprins Frederik og prins Henrik problemer med den nye indberetningspligt sidste forår, og den nu pensionerede prinsgemal var endda på bukkejagt på Bornholm i maj 2015.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.