Er man kongelig hofleverandør, så skal man passe på, hvad man lufter af afsløringer for offentligheden.  Det har en engelsk undertøjsforretning tilsyneladende måttet sande. Forretningen mistede titlen som ’kongelige hofleverandør’ kort efter indehaveren luftede private detaljer om dronningens bh-afprøvninger i en bog.

Det skriver det britiske medie Daily Express.

Den engelske lingeriforretning Rigby & Peller kunne ellers i hele 57 år bryste sig af titlen som officiel kongelig hofleverandør, da en af forretningens stamkunder hed Elizabeth og var dronning af England. Også dronning Elizabeths berømte svigerdatter, prinsesse Diana, frekventerede indtil sin død i 1997 forretningen med mellemrum.

Men samarbejdet mellem Rigby & Peller og det britiske kongehus sluttede brat i 2017. Det afslører Daily Express.

Ifølge avisen fik forretningen nemlig frataget sin ’titel’, og dronningen stoppede som kunde kort efter, at forretningens mangeårige ejer, June Kenton, udgav en bog om sit liv som undertøjsekspedient og kongelig hofleverandør i marts 2017.

I bogen med det specielle navn ’Storm in a D-cup ( storm i en D-skål, red.)  fortæller den i dag 82-årige indehaver June Kenton ifølge det britiske medie en række detaljer fra sit arbejdsliv. Blandt andet fortæller undertøjssælgeren, hvordan hun hjalp med at tilpasse bh’er til en halvpåklædt dronning, ligesom hun angiveligt også har beskrevet både prinsesse Diana, prinsesse Margaret samt dronningemoderens besøg i butikken.

June Kenton har angiveligt i bogen afsløret, at prinsesse Diana bestilte badedragter designet i Israel og gerne tog imod plakater med modeller i undertøj og svømmetøj til sine sønner, prins William og prins Harry.

Undertøjsbutikken havde været kongelig hofleverandør fra 1960 frem til 2017. Her ses dronning Elizabeth og prins Philip i 1961. Vis mere

June Kenton er dog ikke kun kendt for at skrive den opsigtsvækkende bog. Hun blev også kendt for at gøre undertøjsforretningen Rigby & Peller, som hun overtog sammen med sin mand i 1982, til et verdensomspændende firma. Forretningen var i øvrigt allerede kongelig hofleverandør, da ægteparret overtog den.

I 2011 solgte June Kenton den største del af forretningen til det belgiske undertøjsfirma Van de Velde i 2011. Ifølge Daily Express betalte Kenton-ægteparret kun 20.000 pund, da de købte i forretningen tilbage i 1982, mens de i 2011 fik hele 8 millioner pund for den.

Buckingham Palace har ikke ville kommentere den konkrete sag overfor Daily Express. Men en direktør for den engelske forening af kongelige hofleverandører bekræfter over det britiske medie, at Rigby & Peller har mistet deres ret til at kalde sig officiel kongelig hofleverandør i midten af 2017.