Prinsesse Benedikte er blevet farmor for første gang.

Hendes 54-årige søn, prins Gustav og hans jævnaldrende hustru prinsesse Carina, har nemlig fået bragt deres første barn til verden ved hjælp af en rugemor.

Det afslører Kongehuset på Instagram.

I et opslaget meddeles det, at den nyfødte søn kom til verden fredag 26. maj.

'Den nyfødte prins kom til verden i USA ved hjælp af en rugemor. Både Prins Gustav og Prinsesse Caina var til stede under fødslen,' skrives det.

Prinsesse Benedikte er dermed blevet farmor for første gang.

Prinsesse Benedikte.
Prinsesse Benedikte. Foto: Tariq Mikkel Khan
Vis mere

Den nyfødte prins er dog det femte barnebarn for dronning Margrethes søsters vedkommende.

Prinsesse Benedikte har nemlig også datteren prinsesse Nathalie, der har skænket hende børnebørnene Konstantin på 12 år og Louisa på otte år, samt datteren prinsesse Alexandra, der har den 23-årige grev Richard og den 19-årige komtesse Ingrid.

Nu har prins Gustav og prinsesse Carina så gjort prinsesse Benedikte til farmor også.

Parret blev gift i juni sidste år efter 20 års samliv.

Ægteskabet var forinden blevet forhindret af en klausul i prins Gustavs bedstefars testamente.

Den betød nemlig, at prins Gustav ikke ville kunne arve familiens ejendom - herunder særligt det tyske Berlebug Slot, som parret i dag bor på - hvis prinsen ikke giftede sig med en, som var adelig, arisk og protestant.

Men en dom slog til sidst fast, at disse krav var imod menneskerettighederne, ligesom domstolen også hæftede sig ved, at flere royale var blevet borgerligt gift.

Dermed kunne prinsesse Benediktes søn, prins Gustav, endelig ægte sin Carina, der tidligere har været forfatter og model.