For flere af ministrene i Helle Thornings regering var det vigtigste i Dronningens nytårstale, at hun talte om børn og flygtninge

Børnene, deres uddannelser og behandling af de mange, nye flygtninge i Danmark var for regerings ministre kernepunkterne i Dronningens nytårstale, da de i aftes var til årets fineste kur, Nytårskuren på Amalienborg.

En efter en ankom de store, sorte ministerbiler med festklædt indhold til trappen op til Christian IIVs palæ på Amalienborg Slotsplads. Som de fleste danskere havde ministrene og toppolitikerne også set Dronninges nytårstale i fjernsynet aftenen forinden.

Og fælles for flere af ministrene var, at de især havde spidset ører, da dronning Margrethe talte direkte til landets børn om, at de skal gøre sig umage i skolen. Og at vi alle skal tage godt imod de mange flygtninge fra borgerkrigen i Syrien, så de kan få et godt liv i Danmark. Og netop Dronningens budskab til danskerne om flygtningene havde især gjort indtryk på transportminister Magnus Heunicke.

» Jeg synes, hun på en meget fin og præcis måde fik fortalt danskerne, at det er en kæmpeopgave, vi har med at få taget ordentligt imod dem, der flygter til Danmark. Men at vi også skal stille krav til dem, Og at vi skal behandle flygtningene ordentligt, som vi selv vil behandles. Jeg tror, at de fleste danskere er enige i , at det er sådan, vi skal gøre, når vi står med sådan en kæmpe udfordring, som vi gør«, lød det fra en spændt og lettere nervøs transportminister, der var til sin første Nytårskur- og taffel, efter han blev udnævnt til minister.

» Det er jo ekstremt fornemt og flot. Jeg glæder mig rigtig meget til det. Og jeg har faktisk lidt sommerfugle i maven, lød det fra Heunicke, inden han forsvandt ind bag de dobbelte trædøre til Christian IIVs palæ. Her fik gæsterne serveret en tre-retters menu og den berømte Rosenborgvin.