Dronning Margrethe og prins Henrik er lykkes med at holde deres guldbryllupsrejse på ‘Dannebrog’ mere eller mindre hemmelig. Indtil nu.

For et år siden oplyste hoffet, at regentparret har ønsket at holde deres guldbryllup under meget private former. Derfor er det meget få, der ved, hvad dronningen og prinsgemalen foretager sig i dag, hvor de runder 50 års ægteskab.

Men et stort skib som Dannebrog bevæger sig ikke usynligt op gennem Østersøen. Således er kongeskibet blev set flere gange de seneste døgn, og det står således klart, at de mange år sammen bliver fejret i svensk farvand.

Sidste gang Dannebrogs position blev slået fast var sent onsdag aften, da skibet havde kurs mod sydøst fra dets lokation øst for Møn.

Det svenske medie Blekinge Läns Tidning har således kunnet fortælle, at Dannebrog lagde til i havnen ved den svenske by Karlshamn. Her fandt prins Henrik lejlighed til at strække benene iført joggingbukser, skriver avisen. Selvom han vinkede til de fremmødte, ville han ikke svare på spørgsmål.

Nu fortæller mediet SvenskDam, at Dannebrog har lagt til ved den lille ø Stora Karlsö, som ligger ud for Gotlands vestkyst midt i Østersøen.

Turistselskabet Gotland Nature har fanget kongeskibet på et billede, der er lagt ud på Twitter i går.

Herfra er det uvist, hvor regentparret nu sejler hen.